5 типа ефективни хапчета за отслабване, подобряващи състоянието на черния дроб


ефективни хапчета за отслабванеЧерният дроб е един от ключовите органи в нашето тяло. Наред с мозъка, сърцето и бъбреците, той извършва най-тежката работа, без която животът ни е невъзможен. От състоянието на този орган зависи не само дали ще живеем и ще бъдем здрави, но и дали ще се радваме на стройна и гъвкава фигура. Неслучайно повечето ефективни хапчета за отслабване са насочени към подобряване на неговото състояние.

Статусът на нашия черен дроб може да се влоши по много причини – консумация на мазни, обработени храни, злоупотреба с алкохол, прием на медикаменти. Отслабването е невъзможно, когато дробът е болен и затлъстял и обратно – с подобряване кондицията му, е значително по-лесно да отслабнем и поддържаме идеално тегло.

Тук ще разгледаме 5 типа хранителни добавки за редукция на мазнини, чиято работа е насочена специално към подобряване работата на черния дроб. Няма да се фокусираме върху конкретни продукти, посочвайки марка и търговско наименование, а ще се спрем основно на съставките им, чиято роля за чернодробното здраве е доказана отдавна.

Ефективните хапчета за отслабване, подобряващи хепато-функцията са:

Базирани на Зелен чай

В листата на зеления чай се съдържа перфектно балансиран сбор от биофлавоноиди с мощно детоксикиращо действие. Неслучайно това растение е основна суровина в производството на качествени суплементи, предназначени за редукция на телесното тегло. Черният дроб изпълнява ролята на филтър, като всички отрови, постъпили в тялото, биват обработени от него. Когато дробът е болен или затлъстял, това е невъзможно.

Екстрактът от зелен чай, независимо дали е приет под формата на запарка или хранителна добавка извежда успешно натрупаните в организма отрови, включително тези в разглеждания орган. С това се възобновява способността му да синтезира ензими, нужни за обработката на мазнините, така че да не се складират в различни части от тялото.

Съдържащи екстракт от грейпфрут и червен портокал

Ако искате да отслабнете без особени усилия, препоръчваме да приемате ефективни продукти – хапчета, сиропи, гел сашета и капки, съдържащи екстракт от грейпфрут и червен портокал. Двата леко горчиви цитрусови плода са богати на един много важен протеин, наречен глутатион. Той се синтезира в човешкото тяло под въздействие на три специални аминокиселини –глутаминова киселина, цистеин и глутамин.

Той е мощен антиоксидант, борещ се с процесите на стареене на клетъчно ниво. Научно доказана е способността на глутатиона да обезврежда различни по вид токсини, сред които отпадни продукти на различни медикаменти и тежки метали като живак и олово. Грейпфрутът се препоръчва във всички програми за отслабване, именно заради благоприятното му действие върху чернодробната функция.

С дрениращо действие

Ефективни хапчета за отслабване, са тези, които имат основна или второстепенна дренираща функция. Отвеждането на излишните течности е от ключово значение не само за чернодробното, но и за бъбречното здраве. Двата органа са тясно обвързани и обикновено, когато единият страда, това се отразява на работата на другия.

Особено за жените, насочени към редукция на тегло, е важно да приемат добавки с диуретично действие. При тях задържането на телесни течности е по-често срещано, а именно на този проблем се дължи един типично женски недостатък – целулитът. Естествен диуретик са още кафето, зеленият и черния чай, черешите, вишните и кайсиите.

Омега 3 и 6 мастни киселини

Понякога за свалянето на няколко излишни килограма е нужно само приемането на два важни мастно-разтворими витамина – Витамините А и Е. В най-голямо количество те се съдържат в източниците, богати на Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, като точно там те са и в максимално активната си форма.

Продуктите, базирани изцяло или обогатени с витамини А и Е, са много ефективни при режими за понижаване на теглото. Естествен източник на двете есенциални мастни киселини са някои видове риба и морски мекотели, както и маслините, лененото семе, ореховите ядки, кашуто и макадамията. Двата витамина, както и другите вещества, съдържащи се в омега- киселините са мощни хепапротектори.

Те укрепват стените на чернодробните клетъчни мембрани и понижават омазняването на черния дроб. В голяма степен витамин Е оказва ключово влияние върху секреторната роля на органа в синтеза на чернодробни ензими. Рибеното масло се използва за лечение на редица чернодробни заболявания, подпомагайки способността на органа да се регенерира и самолекува.

Съдържащи веществото куркумин

Куркуминът е вещество, съдържащо се в източната подправка Куркума. Много ефективни хапчета и други добавки за отслабване са базирани именно на куркумина, носейки името му в търговското си наименование, така че да ви е лесно да ги разпознаете.

Куркуминът е изключително богат на на желязо, манган, витамин С, бета-каротен, флавоноиди, витамин В6, селен и др. Той оказва силно изразен антиоксидантен ефект. Действайки изчистващо и подсилващо чернодробната функция, той подобрява кръвотворенето и обработката на мазнините, постъпили с храната.

Редица експерти твърдят, че дори мазните храни, подправени с куркума стават по-лесни за обработка в стомаха и червата. По-малко вероятно е тогава, те да се преобразуват в мастни натрупвания и да повишат нивата на лошия холестерол. Не забравяйте, отслабвайки да се погрижите за здравето на един от най-отрудените органи в човешкото тяло.

Транспорт от София до големите български градове
Видовете аварийни ключарски услуги, които са ни необходими ежедневно