Полезно от Валфорс ЕООД – хидроизолация на покрив


Защо е добре да бъде влагоизолиран покривът?

Много от сградите, представляващи частна собственост, каквито са предимно къщите и стопанските постройки не могат да се похвалят с изградени по правилата покриви. Това е и причината тези постройки да претърпяват перидочно ремонтни дейности, тъй като без налична и качествена хидроизолация течовете под повърхността на конструкцията са често срещано явление.

Погрешно е схващането, че от качествена и надеждна хидроизолация на покрив от Валфорс ЕООД се нуждаят предимно плоските покриви и съоръжения, понеже при тях, поради липсата на наклон водата не може да се оттича. Макар и стичаща се по наклонения покрив, водата отново може да намери пробойна (най-често в пролуките на счупени керемиди или капаци) и да причини също толкова поражения върху вътрешните помещения, колкото и ако покривът е плосък.

Не бива да се пренебрегва и възможността влагата да доведе до загниване на дървената конструкция. Това може да причини разрушение на целия покрив и да наложи изграждането на изцяло нов такъв, а това не е нито безопасно, нито евтино, нито лесно, като изпълнение, затова е по-добре да бъде избегнато.

Как се поставя хидроизолация на покрив с дървена конструкция?

Влагоизолация се прави най-често на скатни покриви с минимален наклон от поне 6%, като се следи дебелината на мембраната да бъде еднаква по цялата повърхност на подпокривната конструкция. Първият слой влагоустойчива мембрана обикновено се заковава за дървената ламперия посредством пирони с широка глава, като разстоянието между всеки от тях е 300-400мм.

Полагането на втория пласт хидроизлация на покрив от Валфорс ЕООД става, чрез топлинно залепяне, като мембраната се нагрява с газова горелка, така че да се осигури плътно и здраво сливане на първия и втория пласт. Между двата пласта не бива да има луфтове, както и местата, където се съединяват отделните платна трябва да бъдат подсилено допълнително, тъй като е най-логично първите пробойни в изолацията да се появят именно там.

Преди полагането на покривната влагозащита всички допълнения, като улуци, скоби, бордове, обшивки и вентилационни отвори трябва да бъдат напълно завършени. Тази стъпка трябва да се спазва стриктно, тъй като има сериозна опасност от разкъсване и повреждане на влагоизолиращата мембрана ако тези детайли се изграждат впоследствие.

При изолирането на покрив с дървена конструкция не е необходимо да се нанася предварително битумен грунд, както и да се премахва защитно фолио, покриващо мембраните. Плътното полагане на материала е напълно способно да защити дървото от влагата, а предпазното фолио се разтапя при газо-пламъчното нагряване.

Препоръчително е изолационните материали с тегло над 3.5кг на квадратен метър да бъдат полагани, като втори пласт върху дървената ламперия, а краищата на мембраните да бъдат заковавани с пирони, а не залепяни чрез пламъчно нагряване.

След като Валфорс ЕООД положи хидроизолация на покрив, той вече може да бъде покрит с основния материал, като това могат да бъдат керамични, циментови или битумни керемиди. Това е и една от последните стъпки при завършване на ремонта или изграждането на нов покрив.

Изолирането срещу влага удължава значително експлоатационния период на покрива и предотвратява нахлуването на вода в помещенията. Процедурата по влагоизолиране и хидроизолационните материали съвсем не са евтини, но те осигуряват пълна защита на цялата сграда и могат да спестят нуждата от нов ремонт на покрива в продължение на един човешки живот.

Валфорс ЕООД предлага хидроизолация на покрив на страхотни цени. Индивидуална оферта можете да получите тук:

лице за контакт: Валери Василев

0885 75 57 27

Адрес:
София, жк „Дружба“ 2, ул. Обиколна 268

email: office@remont-na-pokrivi.org

Мрежов маркетинг - идея за собствен бизнес
Ремонт на покрива с подръчни средства