Отслабване с кокосово масло. Най-лесната диета на света!


кокосово масло1 килограм за 4 дни
Екзотиката с твърда кора и бяла месеста част най-често асоциираме с вкусните сладки ястия. А също и в козметиката кокосът се използва често като грижа за косата или масло за тялото. Но като продукт за ежедневна употреба?

Докато в Азия кокосът е заел постоянно място в кухнята, при нас той е едва познат. Това обаче би могло да се промени, защото изследванията показват, че естественото био кокосово масло е здравословна мазнина и дори помага при отслабване. Причината е, че маслото има висок състав на средно- и късоверижни мастни киселини и това го прави уникално.

Тези мастни киселини не участват в образуването на мастна тъкан, защото по време на храносмилането се трансформират директно в енергия. По този начин кокосовото масло се превръща в надежден източник на енергия, която се изгаря веднага и не се складира. Храносмилането се натоварва по-малко, а нивата на кръвната захар не се покачват въпреки мигновенната енергия. Всичко, което трябва да направите е да заместите една супена лъжица от мазнината, която използвате дневно, с една супена лъжица кокосово масло.

Това количество е достатъчно да стимулира обмяната на веществата. В комбинация с нисковъглехидратна храна, още след 4 дни човек вижда първия успех. За да се постигне този ефект е важно да се купува качествено масло. Такова се добива от пресни ядки, а не рафинирано, защото то съдържа нежелани и вредни мастни киселини.

Понятието масло често води до объркване, защото кокосовото масло при стайна температура се сгъстява и придобива формата на бяла до жълтеникава паста. Най-често се продава в стъклени съдове и мирише на кокос. При загряване екзотичният аромат изчезва и така може да се използва за различни ястия.

Употребявайте повече кокосово масло
Питате се как да внедрите употребата на това чудно средство в ежедневието и ястията? Много просто, както показват нашите съвети.

Печене: Кокосовото масло издържа на високи температури
При ястия, които се приготвят на тиган или за печене на месо е достатъчна една чаена лъжичка от маслото. Оставете я да се сгорещи в тигана. Олиото бързо става течно. След това печете, както обикновено. Тъй като маслото издържа доста добре на високи температури, то е много подходящо за пържене.

Готвене: Употребявайте като заместител на маслото
Независимо дали за картофено пюре или за обогатяване на паста – винаги, когато има нужда от употреба на масло, може да посегнете към кокосовото масло. Бихте могли да заместите, както цялото количество масло, така и някаква част от него, ако желаете да запазите вкуса на маслото.

Върху хляба: Едно намазване между другото
Дали върху хлебчето за закуска или върху черния хляб за вечеря, маслото на стайна температура е с твърда, но много приятна за мазане консистенция. Не само веганите и вегетарианците го използват с удоволствие като растителна алтернатива на маслото.

Марината: Месото на грил се покрива много вкусно
Лятото е сезонът на грила. За да ароматизирате месото или рибата с пресни подправки и билки, бихте могли да използвате като добавка кокосово масло. Заместете някаква част от олиото, което използвате за мариноване на грила с разтопено кокосово масло.

Предимствата при избор на конвектор Adax
Ужасите на градушката