Как да се грижите правилно за вашите гримове


грижа за гримоветеПравилната грижа за гримовете и разкрасяващите продукти удължава живота им, а освен това ви предпазва от инфекции и нежелани обриви, например. Всеки продукт си има свои препоръки за съхранение и употреба, но има някои неща, които са универсални и е добре да бъдат спазвани.

Спретнато и подредено

Счупени кутийки и опаковки, натрошени сенки, скъсани мигли – всичко това трябва да отива директно в кофата за боклук, а не да чака в несесера ви с гримове, да решите да го разчистите. Може домът ви да е винаги образец за чистота, но със сигурност несесера за гримове не е такова. Подредете го и изхвърлете нещата, които не са в срок на годност или пък са неизползваеми поради някаква причина.

Не съхранявайте гримовете си в банята

Много жени съхраняват гримовете си в банята, но това е лоша идея. Има прекалено много бактерии, пара и влага, носещи във въздуха, за да оставяте там продукти, които след това ще нанасяте върху лицето си.

Почиствайте инструментите за грим

Четчиците за сенки, руж и перли, извивачката за мигли, гъбата за нанасяне на фон дьо тен и всяко друго малко нещо, което търпи почистване, трябва да преминава през такова поне веднъж седмично. В противен случай рискувате да се наслоят бактерии, които после старателно да разнесете по цялото си лице.

Не пъхайте пръстите си в кутийките

Ако фондьотенът ви не е с дозатор и ви се налага да пъхате пръсти всеки път в бурканчето, по-добре спрете. Измийте си ръцете старателно преди това или пък използвайте шпатулка, с която да загребете необходимата част от консистенцията, за да избегнете замърсяването на продукта. Същото се отнася и за крема ви лице.

В хладилника

Кремовете за лице, червилата, лаковете и дори очната линия ще просъществуват много по-дълго време, ако ги съхранявате в хладилника. Това е особено препоръчително за лятото, но можете да го правите целогодишно.

Гримът си е ваш и на никой друг

Не споделяйте гримовете си с приятелки, колкото и да ви се иска на вас и на тях. Прехвърлянето на бактерии и инфекции става толкова бързо, че ще се учудите. И важи и за двете страни.

Източник: prouvestore.com

Дизайна на вашите кухненски шкафове е онова, което определя излъчването на помещението
Подходящите парфюми и козметика ви правят още по-неустоими