Храни за детоксикация на организма


Преди години пресните плодове и зеленчуци за били незаменима част от ежедневния режим на хранене, а продуктите са се обработвали много по-малко от сега. Едва ли е изненадващо, че хората са живели по-дълго и са се радвали на по-здрави тела.

В днешно време, човек трябва да полага големи усилия и да взима предпазни мерки, за да води здравословен начин на живот. Правилното хранене и упражненията са много важни, за да бъдете здрави. Ето списък на някои храни, които можете да включите в ежедневната си диета, за да се пречистите от токсините:

Лимони: освобождават ензими, които помагат за изхвърлянето на токсините от организма. Здравните експерти обикновено съветват хората да пият сутрин чаша топла вода с лимон и мед, тъй като това помага за прочистване на тялото от вредните вещества. Лимонът също така осигурява на тялото витамин C и балансира киселинността в консумираната храна.

Извара: добра идея е да похапвате една чаша извара всеки ден след хранене. Изварата е антиоксидант и пречиства тялото, като в същото време подобрява метаболизма. Освен това съдържа калций и витамини.

Зелен чай: чудесен антиоксидант, който може лесно да се включи в дневния хранителен режим. Можете да пиете една чаша сутрин и една следобед. Тази следобед обикновено действа като стимулант и спомага за намаляване на кръвната захар.

Ленено семе: извежда токсините от тялото, а неговите фибри поддържат чревния тракт чист. Семето съдържа омега 3 мастни киселини. Мъжете трябва да бъдат внимателни, защото лигнаните в него са подобни на женския хормон естроген.

Пшенична трева: тя има алкализиращ ефект, помага срещу високата киселинност, детоксикира организма и предпазва черния дроб. Тя също така понижава кръвното налягане, ускорява метаболизма и дори стимулира определени ензими в организма чрез пречистване на кръвта.

Джинджифил: смята се за една от най-мощните подправки, предпазващи от болести, заедно с куркумата. Тя помага за обмяната на веществата, изхвърляне на токсините и подобрява функцията на черния дроб. Можете да сдъвчете малко парче джинджифил или дори да го включите в приготвянето на храна всеки ден.

Магданоз: използва се най-вече като подправка или за украса, но е много по-полезна от колкото мнозина вероятно си мислят. Поддържа бъбреците здрави и без инфекции, намалява подуването по време на менструация при жените.

Източник: maxhealthbg.com

Facebook е най-голямата заплаха за YouTube
Съвети за премахване на окосмяване по лицето