Видовете аварийни ключарски услуги, които са ни необходими ежедневно


аварийни ключарски услугиАварийни ключарски услуги се поръчват по-често, отколкото всеки друг тип ремонт на заключващи компоненти. Те се отнасят към няколко фактори, засягащи комуникацията ключ-ключалка. Различните начини за възстановяването й в оптимално функционален вариант са определени и от факта, че механизмите, които отключват/заключват са усъвършенствани и видоизменени от класическият си тип.

Механични и електронни варианти на заключване и аварите при тях

Необходимостта от аварийни ключарски услуги възниква винаги, когато работата със заключваща конфигурация е невъзможна поради повреден компонент от нея. Механичните заключващи устройства са в състояние да предизвикат немалко главоболия заради специфичната си конструкция от неравни метални щифтове, пинове и зъбци, които се огъват и чупят сравнително лесно. Със същите характеристики се отличават и металните ключове – макар и по-рядко, огъването също може да се превърне в причина за деформация и неспособност за работа.

Навлизането на електрониката в заключващите системи променя подходът към ключалките. Всъщност, такъв тип заключване трудно поражда проблеми от авариен характер, тъй като единственият инцидентен проблем с конструкцията му се поражда от внезапно спиране на електричеството. Дори и тогава, структурата предвижда автоматично отваряне на бравата и възможност за временно механично управление, или чрез акумулаторни батерии/UPS захранване.

За разлика от тях, електрониката за контрол върху автомобилни ключалки понякога създава твърде неприятни ситуации за разрешаване. Повреда в авто компютърът или електронният модул за централно заключване понякога причинява внезапни блокировки на ключалките по време на шофиране, които могат да бъдат опасни. По подобен начин се проявява и повредата в устройствата, грижещи се за сигурността, като имобилайзерът, към който трябва да е синхронизиран всеки автоключ, за да се осъществи контакт със стартера и потегляне на автомобила.

Във всяко специализирано ателие, както и на електронните адреси на ключарските компании, се предлагат категория от еднотипни аварийни дейности, независимо дали се отнася за врата на сграда или превозно средство. Все пак, аварийните ситуации в превозни средства са малко повече и по-рискови за безопасността на водачът и спътниците му.

Отключване и прекодиране на всякакъв тип ключалки, патрони и брави

Аварийната категория е насочена предимно към проблемът с невъзможността от отваряне на конкретна врата на дом, офис, заведение, магазин, мебел, както и каси и сейфове. Разрешаването му се постига с помощта на комплект специфични инструменти, които също са видоизменени.

“Спешният” специалист се справя с блокировки в секретни, касови, ямкови, зъбчати и брави тип ”греда”. Те биват отключени бързо, а конструкцията им остава съхранена, като самият етап на придвижване до обект е не повече от 30 мин. Всеки заключващ патрон може да бъде прекодиран в секретен, който предоставя повече сигурност.

Прекодирането на брави и ключалки се извършва като спешна процедура при загуба на ключ, но и с цел повишаване на сигурността. то представлява пренареждане на пластини, като промененият код предоставя и нова степен на сигурност. Типичен пример е пренастройването на касовата брава в секретна.

Изработка и дублиране на ключове

Едва ли има по-спешна ситуация от липсата на компонент за отключване/заключване. Изработката на нови ключове или на дубликати присъства в категорията спешни ключарски дейности и се извършва със специални машини на нарязване на перо (зъбчатата част).

За ключове електронен вариант, това става чрез специална машина за програмиране на транспондер – микрочипът, осъществяващ отключването. Автомобилното заключване се случва по сходен начин и поради това, оборудването с посочените модерни технически компоненти е изключително важно за всяко ателие.

5 типа ефективни хапчета за отслабване, подобряващи състоянието на черния дроб
Какво да изискваме срещу предлаганите ни за водопроводни услуги цени