Как да поддържате професионалния си нагревател за кола маска в добро състояние?


нагревател за кола маскаАко сте професионален козметик, то вероятно част от услугите ви включват и стандартна епилация. Покупката на необходимия инвентар е разумна бизнес инвестиция, но професионалистите не са склонни да харчат парите си за уреди, които ще се нуждаят от подмяна на всеки една – две години. Препоръчваме да изберете качествен нагревател за кола маска от онлайн магазин за професионално оборудване Alison.bg, след което да го поддържате в добро състояние.

Съвети за почистване

Изборът на добра марка нагревател е разумно решение, но впоследствие е нужно да се следват интелигентни мерки за безопасност и качествена поддръжка, за да се извлече максимума от финансовата инвестиция.Професионалните нагреватели за кола маска трябва да се почистват редовно, защото по корпуса им винаги могат да се забележат остатъци от восък, изтекли от шпатулата по време на вземането.

Електрическите нагреватели, без значение дали са предназначени за кутии или за рол-он апликатори не са особено трудни за почистване, стига да знаете как да го правите. Следвайки нашите съвети, ще имате перфектно изглеждащ уред в добро техническо състояние. Премахването на остатъчния восък по корпуса трябва да се прави в края на всеки работен ден.

Изчакването на маската да изстине не е най-добрата стратегия. Тогава ще ви е нужен твърд инструмент, за да я премахнете, а така може да нараните корпуса на устройството. По-добро решение е да включите уреда, за да разтопите восъка, след което да избършете следите с попивателна хартия или кърпа, напоена в козметично масло за почистване на кола маска. В никакъв случай не използвайте памучни тампони за целта.

Стерилизацията и дезинфекцията на аксесоарите за многократна употреба е задължителна за всеки престижен салон. С тези процедури се премахват всички налични бактерии, и по този начин се гарантира здравето на клиента. В един компактен UV стерилизатор могат да се обработят пинцети, шпатули и алуминиеви съдове.

При липса на стерилизатор може да се използват дезинфектиращи спрейове или гореща вода. Поставяйте листа домакинска хартия около гнездото на своя нагревател по време на работа. Така ще го предпазите от ново замърсяване и ще можете да си спестите честото чистене. Дори при привидно чист уред, почистването и дезинфекцията е задължително да се правят през определени интервали.

Съвети за поддръжка

Редно е да знаете и какво не бива да правите, когато почиствате и използвате уреда, затова следващата ни група съвети ще ви бъде от полза за удължаване на работния живот на вашия нагревател. На първо място е важно да следвате мерките за безопасност, когато почиствате, затова винаги изключвайте апарата, докато го правите. Използвайте ръкавици за термо-защита, за да не се изгорите.

Не оставяйте нагревателя включен, без да има кола маска в гнездото. Това може да доведе до неговото прегряване и повреждане на електрическата му система. Не оставяйте уреда включен през нощта, особено с кутия восък вътре. Това ще съкрати неговия експлоатационен живот и ще намали качеството на козметичния продукт. Освен всичко друго, създавате сериозен риск от пожари.

Не мокрете устройството и в никакъв случай не го накисвайте във вода! Никой не е застрахован срещу инциденти по време на работа, затова ако неволно нацапате целия нагревател с кола маска, в никакъв случай не го накисвайте във вода, дори ако преди това сте го изключили от контакта. Водата ще повреди електрическите връзки и след включване е възможно да се получи късо съединение. Водата така или иначе е едно от най-неподходящите средства за почистване на епилиращи емулсии.

Сила, издръжливост и потентност - Tribulus на NOW
Авто осветление – какво трябва да знаете за автомобилните ксенонови крушки?