Начини да се разведрим


Всички имаме дни, в които се чувстваме отпаднали или просто нещастни. Проучвания показват, че щастливите хора са по-здрави. Ето няколко лесни начина да се развеселите.

Гледайте нещо смешно

Смехът може да повдигнете духа, повече от всичко друго. Ако смятате, че нищо не може да ви развесели, опитайте някаква смехова терапия. Всеки има своите любими комедийни филми или телевизионни сериали. Без значение колко пъти сте ги гледали, ако ви карат да се усмихвате всеки път, използвайте ги като вашето „лекарство”. Освен, че смехът ще подобри настроението ви, той е полезен и за здравето на сърцето.

Излезте навън

Въпреки, че големите градове не разполагат с толкова много открити пространства, колкото бихме желали, възползвайте се от всяка възможност да излезете на разходка и ще се убедите каква е разликата. Ако около вас има градинка или малък парк, постойте там за известно време. Направете всичко възможно тялото ви получава достатъчно витамин D. Липсата на това вещество може да предизвика депресия, така че не забравяйте да прекарвате поне 15 минути на слънце всеки ден.

Упражнения

Когато натоварите тялото си с физически упражнения се освобождават определени химикали в мозъка. Тези вещества са известни още като ендорфини и ще ви накарат да се почувствате по-добре.

Поглезете се с масаж

Нищо няма да ви накара да се отпуснете и развеселите повече от един хубав и дълъг масаж. Независимо дали отивате за масаж на цялото тяло или само на главата или краката, не забравяйте да изберете място, което е приятно и чисто, за да не бързате да си тръгнете от там.

Ароматерапия у дома с масла

Тези масла не само ще ви отпуснат, но и ще ви разведрят. Насочете се към масла като жасмин или здравец, с които да напръскате навсякъде вкъщи.

Грижа за кожата през зимата
Как да избегнем похабяването на козметични продукти