Аминокиселини и фитнес за страхотно тяло


Аминокиселини и фитнес – това е комбинация, която се съчетава повече от добре за да постигнете оптимални резултати и за оптимално кратко време. Може би сте чували от много почитатели на фитнеса, че приемът на аминокиселини е препоръчителен за всеки активно спортуващ човек. Защо обаче това е така?

За да се възстановят мускулите по-бързо… 

Нека предположим, че сте прекарали един или два часа във фитнеса и тренировката е била доста изтощаваща и натоварваща. Знаете добре какво се случва след това – мускулите ви болят с дни, чувствате се като смачкани, нямате сили да се вдигнете от леглото сутрин.

Това са нормални усещания след тежка тренировка, а при много хора дори може да се появи усещане за стрес или за нервно напрежение и тревожност. Обикновено след такава тренировка трябва да минат дни и дори седмица за да се почувствате в достатъчно добра форма за да се върнете отново във фитнес залата, а мускулите наистина трябва да се възстановят напълно преди да понечите отново да ги натоварите.

Приемът на подходящите аминокиселини обаче, може да се окаже доста добро решение. Те ще отидат директно за възстановяването на мускулната тъкан и състоянието на претовареност ще отшуми в пъти по-бързо, именно защото мускулите получават точно това, от което се нуждаят.

За да се чувствате по-активни докато се възстановявате…

Приемът на определени аминокиселини за фитнес ще ви помогне да запазите своята работоспособност и енергичност дори и след много тежка тренировка. Някои аминокиселини и продукти, съчетаващи няколко конкретни аминокиселини, имат свойството да подпомогнат клетките да произведат повече енергия, което от своя страна ще ви помогне да се чувствате значително по-малко изтощени, отколкото ако чакате изтощението да се премахне от само себе си.

С помощта на аминокиселини от магазин 4Fitness ще можете да ходите спокойно на работа, на лекции, на пазар и много други, като в това време не се чувствате размазани от умора. Най-хубавото е, че за това не се използват химия и изкуствени стимуланти, които да изтощят тялото, а просто подходящите хранителни вещества в достатъчно концентрирано количество.

За да можете да тренирате по-често…

Аминокиселините са търсени от любителите на фитнеса и по още една причина. Те могат значително да увеличат средния брой тренировки, които правите всеки месец и то само благодарение на това, че ще възстановявате много по-бързо.

Ще можете да натоварите мускулите си повече…

Някои съчетания от аминокиселини могат да ви помогнат да постигнете много по-голяма мускулна сила. Това означава, че ще можете да натоварите много повече мускулите си и съответно да постигнете много по-добри резултати от това.

Ще можете да постигнете по-добър мускулен растеж и по-лесно да натрупате мускулна маса…

Ако се доверите за известно време на аминокиселините, няма начин да не забележите, че мускулите ви се развиват много по-добре, отколкото ако просто разчитате на хранителния си режим.

С помощта на аминокиселините, фитнесът ще извае мускулите доста добре и за много по-кратки срокове, да не говорим, че някои видове аминокиселини увеличават водното съдържание в мускулите и по този начин създават допълнително усещане за обем.

На пръв поглед това не е от значение, но в дългосрочен план това спомага запазването и поддържането на натрупаната до момента мускулна маса.

Ще запушите евентуалните пропуски в диетата…

Колкото и добре да се храни, човек лесно може да пропусне да си набави достатъчно количество от определен вид аминокиселини. Това важи особено за случаите, в които хората наблягат повече на хранителен режим с по-вегетарианска насоченост и по-ограничена консумация на плодове и зеленчуци.

Аминокиселините в храната и фитнеса…

Въпреки че приемът на аминокиселини може доста да подобри вашето представяне във фитнеса, все пак е препоръчително да не забравяте и за богатото и балансирано хранене.

За целта е желателно да се въздържате от вегетариански тип хранителни режими. Причината е, че основните продукти, които съдържат разнообразие от аминокиселини са именно от животински произход.

Така например, сред най-богатите на аминокиселини храни са телешкото и свинското месо, пилешките и пуешките гърди, изварата и киселото мляко, а най-високо качество протеин, който съдържа всички 20 алфа аминокиселини ще откриете в белтъците.

Незаменимите аминокиселини…

Част от аминокиселините, които се съдържат в хранителните добавки, са незаменими. Това означава, че за човешкото тяло е от съществено значение това да си ги набави от храната.

В противен случай, тялото няма как да си ги произведе само и може да настъпи недостиг на аминокиселини за организма.

В тази връзка, някои от хранителните добавки, които се продават в магазините за фитнес храни, се предлагат комплекси от няколко вида незаменими аминокиселини, които да решат този проблем.

Стаите със загадки в София - забавление за всеки
Можем ли да подобрим състоянието на кожата си само с подходящ душ гел?