Съвети за премахване на окосмяване по лицето


Въпреки, че е нормално жените имат някакво количество мъх на лицето, за много от тях това е изключително досадно. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намалите окосмяването по лицето:

Добавете 30 грама захар към малко лимонов сок в купа с вода. Разбърквате добре и нанасяте по посока на растежа на косъма. Оставете маската в продължение на 15 минути и изплакнете. Прави се веднъж седмично.

Твърди се, че сместа от брашно от нахут, куркума и извара значително намалява растежа на космите. Приложете тази смес върху лицето си и я изплакнете, след като изсъхне.

Смес от папая и куркума помага да се забави растежа на космите. Нещо повече, тя също така ексфолира кожата. Масажирайте лицето си с тази смес 15 минути за най-добри резултати.

Картофите, известни със своя избелващ ефект, когато се смесят с паста от жълта леща правят цвета на космите по-светъл и помагат за премахване на нежеланото окосмяване по лицето. Нанесете и оставете да престои 15 минути преди изплакване.

Скрабът от овесена каша и банан е просто, но ефективно средство. Нанесете семста за около 15 минути и измийте с вода. Повтаряйте процедурата два пъти седмично.

Храни за детоксикация на организма
Културни забележителности в Ница