Как носят бижутата в различните страни по света?


бижутаМъжете и дори децата, но преди всичко жените получават бижута като подарък. Бижуто не е празно украшение, а аксесоар, чрез който можем да изразим индивидуалния си стил. Още от древността накитите са били символ на различни индивидуални качества у човека – просперитет, позиция в обществото, познание и умение да се съчетават и носят в различни ситуации.

Днес бижуто продължава да бъде предпочитан подарък, особено накитите от благороден метал – злато и сребро. Те имат ролята не само на украшение, но и на инвестиция в един актив, който не понижава финансовата си стойност с времето. Макар и доста универсални, изящните бижута се възприемат и използват по различен начин в различните страни по света.

Преди да се запознаем със стиловете при носенето им в различните континенти, бързаме да ви посочим едно страхотно място за покупката на уникални екземпляри – онлайн магазин Паладиум. Марката Паладиум е търговски бранд, зад който стои една от утвърдените родни бижутерски фирми. Там ще попаднете на изумителни изделия от злато и сребро с кристали Swarovski и Цирконий.

Какво е отношението към бижутерските изделия в различните страни?

Стилът – той е нещо, чрез което се проявява националният характер. Традициите в облеклото и аксесоарите се формират с векове и дори капризната мода не е в състояние да ги разруши. Жителите на различни страни имат различни отношения към бижутата: някъде те са издигнати в култ, а другаде имат спокойно, почти равнодушно отношение към тях. Без съмнение обаче, представителите на всяка нация ги носят по специален начин.

Франция

Франция е държавата, за която веднага се сещаме, когато се заговори за стил. Французите ценят свободата и лекотата във всичко и това се отразява перфектно в техния стил. Френските жени обожават дискретни, романтични, дори сантиментални бижута: тънки верижки, грациозни медальони, леки потрепващи обеци.

Във Франция най-много се ценят лекотата и изяществото на накитите. „Хулиганството“ в бижутерията се насърчава, но то се изразява не в открит бунт, а по-скоро в псевдо небрежност – това може да е асиметрия или някаква неочаквана комбинация. Французите мразят кича, почти толкова, колкото и скуката в облеклото.

САЩ

Американците са практична нация и подходът им към бижутата също е практичен. Те почти никога не са носени в ежедневието, но често се купуват като инвестиция. През деня жените са изобщо без бижута (годежен пръстен и малки обеци), а тези, които носят залагат на минималистични накити. В САЩ се ценят графичните форми и гъвкавият дизайн, а към заврънкулките са доста хладни.

За ежедневното си облекло американката ще избере малки семпли обеци, а вместо гривна ще предпочете часовник. Ще сложи нежно колие или низ от перли на врата си. Тук се предпочита белият метал пред жълтия, което важи и за златото. За специален шик се смятат винтидж бижутата от 50-те и 60-те години, когато луксозната, дори „крещяща“ женственост диктуваше модата.

Италия

Италианците от двата пола обичат да изглеждат шик, да впечатляват и да се възхищават. Предпочитат и също такива накити – ярки, закачливи, ефектни. Италианците обожават красивите, скъпи часовници и не се колебаят да ги допълнят с голям брой гривни. Пръстените също могат да бъдат много и обезателно – големи, ярки и необичайни. Семейните традиции са високо ценени в Италия, така че често бижутата се предават по наследство.

Италианците обичат големи обеци и тук разнообразието е голямо – халки, висулки всякакви геометрични форми. Те са и почитатели на многослойното окичване – носят се по няколко огърлици, гривни и пръстени на почти всеки пръст. В тази страна се изповядва католицизмът, така че кръстът е често срещан орнамент. При жените подобно украшение може перфектно да се комбинира с не най-целомъдреното деколте.

Как да сменим горивния филтър сами
Фидер риболов – кои са неговите особености?