Как да избегнем похабяването на козметични продукти


Колко пъти сте изпадали в ситуация, когато намирате десетки наполовина използвани продукти в несесера си за козметика и грим? Повечето жени, дори преди да изхабят продукта напълно, изпитват огромно желание да си купят нови. Ето няколко начина да сте сигурни, че няма да похабите старите си козметични продукти:

Използвайте докрай старите си продукти, преди да закупите нови

Един от най-добрите начини да не похабявате старите продукти, е да ги използвате докато са напълно празни. Например, ако имате останал овлажнител, изстискайте го, докато не остане нищо в него. Често, когато не използвате докрай даден продукт, той продължава да си стои в чантичката за козметика и накрая просто срока му на годност изтича и го изхвърляте.

Ограничете до минимум импулсивните покупки

Основната причина, поради която старите продукти остават на заден план, е защото много често жените са склонни да купуват продукти за красота импулсивно. Ако вече имате червило с даден червен нюанс, изчакайте да свърши и след това купете ново от същия нюанс, а не просто да складирате десет червила от същата цветова схема или различни бои за коса, които едва ли някога ще използвате.

Опитайте тестери преди да купите

Опитвайки мостри на продукти, преди вземането на окончателното решение за покупката им може да ви предпази от получаване на кожен обрив или друг вид възпаление на кожата. Освен това, можете също така да решите, че не искате да използвате продукта, тъй като или цветът не е това, което искате, или не си пасва добре с тена на кожата. Изпробвайки продукта ще ви предпази от безразсъдната му покупка.

Избирайте продукти в малки опаковки

Вероятно винаги предпочитате по-големите опаковки, когато става въпрос за закупуване на козметични продукти. Въпреки, че не можете да вземете малки опаковки за всеки продукт, като червило, спирала, или молив за устни, има и други неща, които са на разположение в по-малки размери. Например, ако искате да си купите сенки за очи, вместо да купувате цяла палитра, опитайте такава само с един или два нюанса, за да можете по-бързо да ги свършите.

Винаги проверявайте несесера си

Преди да търсите да купувате нов продукт, винаги проверявайте дали нямате нещо подобно несесера си за козметика и гримове.

Начини да се разведрим
Съвети за срещи за срамежливи мъже