Пет здравословни закуски


Добрата и здравословна закуска ще ви даде необходимата доза енергия да започнете деня си успешно. Според някои проучвания закуската е един от начините да се преборим с излишните килограми. Някои хора умишлено не закусват, защото си мислят, че по този начин ще започнат да отслабват. Истината е, че така само вредите на себе си, пропускането на хранения не е полезно по никакъв начин, защото така ограничавате редовният прием на важни хранителни вещества.

Здравословната закуска ви доставя някои витамини и минерали, от които организмът ви има нужда. Защо не си изберете една от следващите пет закуски и добавите чаша фреш от портокал или друг любим плод за един по-здравословен старт на деня?

– Овесена каша с полуобезмаслено мляко и сушени плодове. Овесът е чудесен източник на фибри, които спомагат за намаляване на холестерола в кръвта. Той отделя енергия бавно, което означава, че ще бъдете сити за по-дълго време

– Мюсли с нискомаслено кисело мляко и плодове. Киселото мляко е източник на протеини и калций, а плодовете ви доставят витамини за един по-слънчев ден.

– Зърнена закуска с полуобезмаслено мляко. Зърнените култури са идеалният източник на фибри, които ще ви заситят за дълго време. Търсете зърнена закуска, която е богата на минерали и витамини

– Варено яйце и пълнозърнест хляб. Яйцата са едно от нещата, важни за балансираното и здравословно хранене и се използват при много диети. Те са богати на протеини, витамин A и D и минерали. Пълнозърнестият хляб е източник на витамините B и E, различни видове минерали и фибри.

– Гъби и домати на скара със зърнено хлебче. Това е една бърза и здравословна закуска, а доматите и гъбите са много полезни, защото съдържат някои важни вещества. Зърненото хлебче е богато на фибри, минерали и витамин B.

Как да организираме живота си като студент
Бадемите помагат за отслабването