Какво знае Google за вас?


Когато използвате Google, вие сключвате сделка. Можете да използвате Gmail, Google Maps и да търсите видеоклипове в YouTube, като в замяна, вие се съгласявате да споделяте информация за себе си. Google използва тази информация като я продава на рекламодатели.

Колкото повече Google знае за теб, толкова по-вероятно е да бъдете свързани по един или друг начин с рекламодател, който смята, че сте идеалния клиент. Рекламодателите са готови да платят повече за реклами, показвани на потенциални клиенти. Така например, авиокомпании искат да достигнат до хората, които обичат да пътуват. Производителите на детски облекла искат да рекламират целенасочено пред родителите.

Google използва много методи, за да научи повече за вас. Има неща, които директно казвате на Google, веднага след като се регистрирате да използвате техните услуги, като Gmail и Google Maps, или чрез Android телефон, като например вашето име, телефонен номер, населено място, и други. Google също събира информация за вас чрез следене на вашите интернет търсения (това, което търсите в търсачката, когато кликнете върху даден сайт и т.н.) и от нещата, които правите с продуктите на Google.

Ако посетите сайта Ads Settings на адрес https://www.google.com/settings/ads можете да видите това, което Google знае за вас.

Тази страница ви показва какво Google смята, че знае за вас, включително вашата възрастова група, езиците, които говорите и вашите интереси. Тук можете да редактирате информацията или да се откажете от  позволението, което сте дали на Google да споделя данните ви с рекламодатели. Това все пак не означава, че няма да виждате реклами, просто няма да бъдат „толкова подходящи”, поне според Google.

Galaxy A7 ще бъде най-тънкия смартфон на Samsung
Защо витамин D е толкова важен