Битови ел уреди с транспортни дефекти – политика на предлагане и класификация


ел уреди с транспортни дефектиБългарският потребител проявява все по-голям интерес към битовите ел уреди с транспортни дефекти. Те са една перфектна възможност да обзаведеш дома си с бяла техника на водещи световни производители при съвсем скромен бюджет. Едва ли е нужно да разсъждаваме върху предимствата на марковата техника за бита. Дори с леки козметични несъвършенства, тя е в пъти по-добра от визуално съвършенната продукция на по-слабо познати марки.

Какво трябва да знаете, когато купувате такъв уред?

Първото, което трябва да знаете, ако планирате да си купите ел уред с транспортен дефект, е, че имате възможност да вземете абсолютно информирано решение. Дефектите не се крият от купувача, напротив. Дори ако решите да пазарувате от онлайн магазин, ще получите множество снимки, показващи всеки дефект от различни ъгли.

С тази практика се цели да се спестят на клиента каквито и да е изненади. Спестяват се и рекламациите, защото многократното транспортиране на една печка, хладилник или пералня, създава риск от увеличаване на механичните поражения върху корпуса на изделието. А те са именно това – дефекти по външната обвивка на уредите. Те по никакъв начин не се отразяват на функционалността и експлоатационния живот на уредите.

Класификация, с която е добре да сте запознати

Техническата терминология е обхванала различни параметри при домакинските ел уреди, а при тези с транспортни дефекти, съществуват и допълнителен тип класове спрямо европейската търговска класификация. Уредите се класифицират както следва:

  • Клас А – най-качествените артикули от тази категория. Дефектите обикновено са дребни и малко на брой. Класът показва, че уредът е чисто нов, а щетите по него са незначителни. По правило се предлагат с възстановена от производителя 3-годишна гаранция;
  • Клас Б – към него се причисляват всички ел уреди, получили от леки до средни транспортни повреди. Повредите нарушават маркировката, което означава, че по тялото на уреда може да има огънати участъци и такива с олющена боя. Техниката от клас Б е преминала ремонт, извършен от производителя, и по тази причина гаранцията ѝ е само една година. Цената им е по-ниска от тази на уредите от клас А;
  • Клас С – това са електроуреди, получили по-сериозни повреди , включително касаещи и техническата изправност на някои компоненти. Те обикновено са отремонтирани, след което бракувани. Поради тази причина се предлагат без гаранция, но тяхната цена е най-ниска, спрямо останалите класове.

Добрите търговски практики задължават всички търговци да информират надлежно купувачите за реалното състояние на техниката. В случай, че даден уред е бил ремонтиран лично от продавача или в специализиран сервиз, това трябва да бъде известно на купувача. Ако уредът не може да се огледа на място, а се поръчва онлайн, щетите трябва да бъдат предварително илюстрирани чрез снимков материал.

Поръчаните ел уреди с транспортни дефекти се изпращат на клиента само след като е получено изрично приемане на наличните щети от негова страна. Документ, който изпълнява ролята на договор за покупко-продажбата е фактурата, която купувачът получава на електронната си поща.

Този вид продукти не могат да се заплащат с наложен платеж, тоест на място при доставката. Стоката се изпраща едва след като клиентът е заплатил нейната стойност по банков път. Не без значение е от къде ще закупите битова техника с леко влошена визия. Съветът ни е винаги да работите със специализирани онлайн и физически магазини, които спазват стриктно добрите търговски практики.

Обособяване на зони за контролирано преминаване с турникети
Как да изберем диспенсър за течен сапун?