За чисти прозорци в дома и офиса


Почистете прозорците безопасно и сигурно

почистванеНай-лесно прозорците се мият с хладка вода, в която сте сложили малко оцет, около 2-3 супени лъжици на 1 л. вода. Ако прозорците за замръзнали и бихте желали да ги измиете и по този начин да свалите скрежа и леда, е нужно да разтворите две супени лъжици готварска сол в една чаша вода около 250 мл. С този разтвор трябва да изтъркате стъклата, дотогава, докато ледът падне, след което избърсвате със суха кърпа.

Ако често явление във вашият дом са замръзналите и запотени прозорци, има начин да направите превенция на досадното явление. Просто ги намажете от вътрешната им страна с разтвор на спирт и глицерин. Отношението е 1:10 – една част за глицерина и 10 за спирта.

Огледалните повърхности на стените, или пък вградени в мебелите, успешно ще измиете и ще накарате да светнат, с равни части вода и амоняк. Бъдете внимателни да не попадне част от този разтвор върху полировката на мебелите. След като измиете стъклата внимателно изтривате с мека кърпа до сухо.

Ако пребоядисвате рамките на прозорците, за да избегнете замърсяването на прозорците, а по този начин и допълнителното чистене, трябва само да залепите книжни ленти. Ако все пак попаднат капчици боя върху стъклото, най-ефективно ще бъде премахната първо с остъргване с нож, а после с минаване на мястото, където е било петното, с ацетон или терпентин.

Огледалата са били сборища на мухи скоро? Това много бързо може да се премахне и въобще не ви трябват скъпи и прехвалени препарати. Просто обелете и измийте една глава кромид лук, разрежете я на две и изтрийте с половинките огледалото. След което е нужно да се намокри една кърпа с вода, в която има разтворена малко синка ултрамарин, и избърсвате огледалото. След което повтаряте процедурата за блясък.

Досадните следи от мухи върху осветителните тела, се почистват с помощта на памучен тампон, който предварително е напоен със спирт.

Стъклата на очилата може да светнат с помощта на мека кърпа, която е фланелен тип, целта е да не се образуват драскотини. Диоптричните стъкла на очилата може да се почистят и със спирт. Друг трик за почистване на стъкла на очила е, като от двете им страни ги изтриете с малко памук, съдържащ една-две капки глицерин, а после минете със суха кърпа.

Много мразите сигурно зимните месеци, в които когато влизате в помещения с различна температура, стъклата на очилата ви се запотяват? Предотвратете тази досада, като минете стъклата на очилата със смес от 3 части глицерин и седем части течен сапун. Както и няколко капки терпентин вътре. После само ги забърсвате с мека суха кърпа, която би избегнала тяхното изпотяване.

Вечерята късно - пречи ли да отслабнем
Почистване на дома с почистващи препарати