Масата за лаптоп – глезотия или реална необходимост?


Маса за лаптопНастолният компютър беше постепенно изместен от лаптопа като персонално решение и днес такъв модел може да се забележи основно в училища и учреждения. Лаптопът дължи своята популярност на умението си да дарява удобство на собственика си. Комфортът е нещо, което винаги може да се подобри, поради което бяха създадени така удобните и практични маси за лаптоп.

Един от магазините, от които можете да се снабдите с такава полезна вещ е онлайн магазин Giga. Там са отделили тези артикули в специален раздел, където те са представени в цялото възможно разнообразие. Изобщо пазарът изобилства от масички за лаптоп, което е добре, но същевременно обърква потребителя. Ето защо решихме да обърнем внимание на това полезно приспособление с идеята да ви помогнем да изберете най-подходящия за вас модел.

Кое ги прави толкова желани?

За да бъде удобството при работа с лаптоп максимално, бяха разработени специални маси, чрез които ползвателят може да използва устройството, докато се излежава на дивана или в леглото. Освен че намаляват натоварването на врата и гърба, масите също така предотвратяват загряването на самото устройство.

Ако държите компютъра директно в скута си върху завивките, вие го лишавате от всякаква възможност за охлаждане. Принудителното изключване поради прегряване няма да закъснее, а така можете да изгубите важна информация. Масичката се явява идеалното решение, но какъв модел да изберете? Възможните варианти са: стационарен модел с високи крака или мобилен на колела. Има и малки изделия, създадени специално за работа в легнало положение.

На пръв поглед изглежда, че покупката на такъв продукт е глезотия, но истината е, че това приспособление е повече полезно, отколкото просто удобно. Масата прави човека по-продуктивен, осигурявайки му правилна позиция. Тя подобрява и производителността на преносимия компютър. Тоест, всеки печели и никой не губи от наличието на такъв продукт.

На кои параметри да обърнете внимание при покупката?

Масите за лаптопи се различават по множество параметри – от дизайна до материалите и цвета. И въпреки ниската цена на болшинството изделия, предлагани от Giga.bg, все пак е важно потребителят да си гарантира пълно задоволство от направената покупка. За целта е важно да намерите продукт с отлично съотношение цена качество, като междувременно обърнете внимание на следните особености на дизайна:

 • Тип на конструкцията – сгъваема или цяла;
 • Материали на конструкцията и плота;
 • Брой и форма на краката;
 • Наличие на колела за лесно преместване;
 • Диапазон на регулиране на височината на работния плот;
 • Допустим ъгъл на наклон на работната повърхност;
 • Дължина, ширина и дълбочина на плота;
 • Дизайн и цветова схема;
 • Наличие на страничен борд за предотвратяване приплъзването на техниката;
 • Механизъм за трансформация;
 • Наличие и брой на охлаждащите вентилатори;
 • Възможност за съхраняване на допълнителни предмети върху плота: мишка, чаши и др.;
 • Гладко и неплъзгащо се покритие;
 • Тегло и максимално допустимо натоварване.

При прегледа на каталога, съдържащ маси за лаптоп, е добре да се запознаете с лекотата на сгъване на конструкцията и възможностите за транспортиране на масата и използването ѝ по време на път. Освен това е важно да обърнете внимание на условията на експлоатация на изделието – на леглото и дивана или до тях. За целта е нужно да решите предварително как ще използвате масичката най-често – легнали или седнали на стол?

Луксозни или евтини хотели в Поморие – необходимо ли е да избирате едно от двете?
Какви видове покривни ремонти съществуват?