Кои тенденции от 90-те се завръщат в интериорния дизайн през 2017 с гръм и трясък


Може би прави впечатление, че тенденциите в интериорния дизайн от 1990 година отново се връщат на мода. Всъщност е въпрос на време те да влязат отново в домовете ни. Опитният дизайнер на Моми Студио, Антония Саранеделчева ще сподели с нас, кои тенденции от 90-те се завръщат през 2017 с гръм и трясък.

Тапети с флорални, екзотични мотиви

Именно тапетите и по-точно тези с флорални мотиви правят своето голямо завръщане. За разликата от 90-те години, когато се използваха най-вече стилизирани цветя, то в наши дни са актуални най-вече принтове с екзотични растения. Ключовият фактор тук обаче е да се използват само, като акцент в дневната или спалнята.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Светли дървени подове

Друг тренд, които все повече набира популярност са светлите дървени подове, които успешно изместват тъмните. През 2000 година изключително актуални бяха тъмно кафявите, абаносови подови настилки, които присъстваха в почти всеки дом. Те са красиви, но не са приемливи от практична гледна точка, защото върху тях се всяка една прашинка и собствениците на тези апартаменти трябва непрекъснато да почистват. От друга страна свежите и ярки нюанси набират скорост през 2016 година в интериорния дизайн и днес те са сред топ тенденциите, които успешно се съчетават със светлите дъбови настилки.

Японско влияние

Японските акценти описваха изключително добре минимализма през 90-те години – японски врати, бонзай, картини със стилизирани вишнев цвят, както и преобладаващ червен цвят. Всъщност японския стил на декориране е изчистен, подреден и показва любов към природата. Днес този стил отново е популярен и вдъхновява редица дизайнери, които успешно вплитат японските врати, тип паравани с мебелите в изчистени линии от естествено дърво в интериора.

Мокет

Въпреки, че паркета и теракота са изключително популярна подова настилка през последното десетилетие и успешно изместиха мокета, той отново се завръща като актуална тенденция от 90-те. Всъщност ако заложите на висококачествен мокет в по-неутрален цвят като бяло, бежово или сиво, то поставен от стена до стена мокета може да бъде наистина шик. А и кой не харесва усещането на мек килим под краката си?

Бели кухни

Бели кухни първи излязоха на преден план през 90-те и днес са по-популярни от всякога. Живеем във време, когато имотите стават все по-малки и максимизирането на пространство е все по-голям приоритет. Белите кухни изработени от дърво са очевиден избор за собствениците с по-малки кухни, които искат да се създаде лека и ефирна атмосфера в тях, като същевременно целят да се запази техния свеж и чист вид. Бели шкафове в комбинация с цветни електроуреди, изглеждат наистина уникално и тази тенденция, която се възроди през 2016 ще продължи да бъде актуална и през 2017.

Пастелни цветове

През 90-те години пастелните бежово-кафяви нюанси бяха изключително модерни и се използваха, както при боядисване на цели стаи, така и в мебелите. Днес обаче специалистите препоръчват да не се прекалява с тях, а да се използват като акцент. Това означава декоративните възглавници, завесите или завивката в спалнята да бъдат в един пастелен цвят, а стените да бъдат в друг.

Месингови аксесоари

Модерните в момента месингови аксесоари бяха актуални и през 90-те. Днес обаче те са по-матови, а формата им е заимствана от Арт Деко стила. Най-добрият начин да добавите месинговите елементи във вашия дом е, като поставите месингови полилеи, дръжки на шкафовете, крановете за вода, масички с месингови крака, рамки за картини, огледала и други.

Как да направите баня в мазето си
Удължаване на пенис с Proextender – 3 приятни бонус ефекта