Енергоспестяващи LED крушки и волтаж


Енергоспестяващите LED крушки, които се продават на пазара в Европейския съюз и съответно на територията на България са предназначени за работа в електрическа мрежа с волтаж 220 волта, какъвто е на територията на цяла Европа. Макар че са изключително спестяващи и икономични от гледна точка консумация на енергия, енергоспестяващите лед крушки на континента са създадени за да работят в точно такава среда.

Така например, ако си купите енергоспестяваща крушка от САЩ, а после решите да я поставите на осветително тяло във Вашия дом, например в София, няма как да я използвате, защото в САЩ волтажът в електрическата мрежа е 110 волта. Разбира се, в магазините на родния български пазар едва ли някой ще се опита да Ви продаде енергоспестяваща крушка с друг волтаж, защото просто в страната това не е необходимо и не се използва, но все пак живеем във времена, в които различни продукти масово се купуват от интернет, така че човек никога не знае на какво може да попадне. Не е изключено при липса на достатъчно информация да попаднете на продукт, който да не е предназначен за нашия пазар, а по някаква причина да Ви се стори атрактивен, например заради по-ниска цена.

Но това не е единственото, за което трябва да внимавате когато става въпрос за енергоспестяващи крушки. Много е важно също така на какво осветление ще поставите крушката. Така например ако имате във Вашия дом осветителни тела, които имат ключ за регулиране на светлината, добре е да знаете, че не всяка крушка е подходяща за целта.

Крушките, чиято светлина може да се модифицира според Вашите нужди са различни и ако решите да използвате за целта обикновено енергоспестяваща крушка просто ще я развалите изключително бързо. За това, преди да купувате крушка, помислете за къде е предназначена или ако е такъв тип осветително тяло, просто чуйте какво ще Ви препоръча съответния търговец.

Важно е да ползвате енергоспестяващата крушка правилно и като спазвате инструкциите. Това Ви дава право, в случай на евентуална повреда в крушката, стига да не е предизвикана от Вас, да се възползвате от гаранционния срок, който обикновено е около 2 години след датата на закупуване. Гаранцията се полага без значение дали купувате продукта лично от даден търговски обект или от интернет магазин.

Сребърни обеци с камъни Сваровски
Важни фактори при ремонт на покриви на панелни блокове