Луксозни или евтини хотели в Поморие – необходимо ли е да избирате едно от двете?


евтини хотели в помориеПандемията Covid -19 направи пътуването зад граница, дори в съседни на България страни, твърде сложно. Логично е човек да се запита: Заслужава ли си да минавам през множеството административни перипети, за да осъществя лятната си почивка? България има едни от най-добрите морски курорти и в следващите редове ще говорим за луксозните и евтини хотели в Поморие? Кое да изберем и налага ли се наистина?

Защо именно в Поморие?

При наличието на толкова много курортни градчета и селища по морето, е логично да се запитате: защо да избера именно Поморие за лятната си почивка? Бързаме да изтъкнем предимствата на това красиво градче в южната част на българското Черноморие, а те не са никак малко, например:

  • Отлична локация (само на около 15 км от Бургас);
  • Превъзходен климат;
  • Гладък релеф на морското дъно – морето е подходящо за плуване дори за неопитни плувци;
  • Чисти плажове с най-финия пясък, какъвто няма в другите ни курорти;
  • Красиви забележителности на пешеходно разстояние – не е необходимо да ползвате кола;
  • Идеални природни дадености – добро място за балнео туризъм;
  • Идеално място за семейства с деца;
  • Превъзходни хотели с поносими цени през активния сезон.

Ако вече сме ви убедили да заложите на прекрасния поморийски климат и безупречен морски бряг, то идва моментът да се заемете с резервацията на хотел. Първият въпрос, който вълнува българският летовник в този случай е финансовият. Тоест, евтин или лукс категория хотел да се резервира? Ние смятаме, че такъв избор реално не е нужно да се прави.

Какво значи евтин?

В представите на родните туристи има два типа места за нощувка и престой по морето – евтини семейни хотелчета/квартири, и скъпи луксозни хотели четири и пет звезди на първа линия. Истината е, че днес тези две понятия (евтино и луксозно) са доста размити. С увеличаване броя на хотелите в курортите, се повишава и конкуренцията между тях, а това винаги води до понижаване на цените.

В интерес на истината едно три и четиричленно семейство спокойно може да резервира едноседмична почивка в елегантен и стилен четиризвезден хотел на първа линия на плажа в Поморие. Това е така, защото градчето е преди всичко семеен курорт и като такъв, тук хотелиерите се съобразяват с възможностите на редовите български домакинства.

Разликата в цената на нощувка в малък хотел в самия град, и в голям хотелски комплекс, построен на метри от морето, варира между 50 и 100лв. В същото време обаче, големите хотели предлагат отлични условия за почивка, като много от удобствата, които ще получите, са включени в цената на пакета.

В много от добрите и евтини хотели в Поморие на първа линия гостите имат избор къде да плажуват – на плажа, или край басейна на хотела. В цената на нощувката обикновено са включени също закуска и вечеря. Храната е сериозен разход, когато сме на море и се налага да се храним в местните ресторанти. В случая с хотелите тип лукс, цената на нощувка, но всъщност си спестявате разходите за храна.

В комплексите имате възможност да наемете двойна стая, студио или луксозен апартамент. В болшинството от случаите можете да резервирате апартамент с изглед към морето. Струва си да доплатите малко пари, за да се наслаждавате на такава гледка през целия си престой на това място.

Не бива да забравяме и другите екстри, например СПА център, където можете да се насладите на страхотни wellness процедури. Реално не се налага да избирате между луксозно и евтино, затова директно разгледайте офертите на хотелите 4 звезди в Поморие на първа линия на плажа.

Рекламни сувенири, които наистина работят
Масата за лаптоп – глезотия или реална необходимост?