Как бързо и лесно да се преобразим със скраб за тяло


Важно ли е да използваме скраб за тяло?

Човешката кожа е самостоятелен орган, който претърпява ежедневно различни промени. Тя е съставена от безброй невидими с просто око клетки, които непрекъснато се обновяват – раждат се, остаряват и умират и на тяхно място се раждат други, заемащи тяхното място. Кожата на тялото е в доста неизгодна позиция, тъй като през по-голямата част от живота ни е покрита от дрехи – някои нежни и деликатни, а други тежки и плътни, но всички те затрудняващи способността ѝ да диша.

Мъртвите кожни клетки, намиращи се на повърхността често предизвикват загрубяване и удебеляване на кожата и почти винаги запушват порите, с което ѝ пречат да се храни и диша. Дори най-скъпите и луксозни козметични продукти няма да могат да донесат особени ползи на кожата, ако тя не е способна да поеме хранителните вещества и влагата, които те съдържат.

Редовната употреба на скраб за тяло променя драстично състоянието на кожата. Дълбокото почистване и премахването на мъртвия слой кожни клетки разкрива нов слой – много по-нежна, гладка на допир и блестяща кожа. Премахването на излишния себум, запушващ порите на кожата е единственото подходящо лечение на комедони и акне по тялото, характерни за подрастващите и хората с хормонални смущения.

Кои проблеми ни подсказват, че трябва да ексфолираме тялото?

Сърбежи и сухота на кожата

Колкото и странно да ви се струва, сухата кожа се нуждае много повече от редовно ексфолиране с качествен скраб за тяло, отколкото мазната и нормалната. Освобождаването на порите от мръсотията, себума и мъртвите клетки ще повиши усвояването на хранителни вещества от овлажняващите продукти, които използваме. В противен случай само влошаваме нейното състояние.

Загрубели и лющещи се участъци

Ако след душ забележите, че кожата ви се лющи и усетите загрубели участъци на свивките на лактите, коленете и стъпалата, значи отдавна не сте използвали скраб за тяло. Направете го докато сте под душа. По този начин ще подпомогнете самия процес, тъй като водата ще омекоти кожата и ще улесни изстъргването на мъртвата кожа в проблемните зони.

Целулит

Целулитът е проблем на съединителната тъкан, а не дерматологичен проблем, но той се повлиява много добре при редовна употреба на по-груб скраб за тяло. Редовното ексфолиране предизвиква затопляне на кожата, активира микроциркулацията на кръв и лимфна тъкан и намалява видимо подкожните мазнини. Това се дължи на премахването на застоялите под кожата течности, които с времето се преобразуват в подкожни мазнини. Ексфолираната кожа, също така поема по-добре козметичните продукти за лечение на целулит.

Отпусната и старееща кожа

Най-успешният и лесен начин да се подмлади видимо кожата е дълбокото ексфолиране. На първо място с него даваме възможност на новата кожа да се разкрие в целия си блясък, а освен това стимулираме собственото производство на колаген и еластин. Колагенът и еластинът са градивните елементи на кожата и при недостиг тя се отпуска и се покрива с бръчки.

Често изпотяване

Кожата ни се охлажда чрез потта, но самата пот я замърсява, предизвиква запушване на порите и неприятна миризма. Самото потене често е признак, че кожата се нуждае от ексфолиране, тъй като мъртвите клетки и себума запушват порите и пречат на тялото да се охлади. Невъзможността да се вентилира през порите стимулира тялото да повика на помощ потните жлези, а ефектът от тяхната работа е не особено приятен и желан от болшинството хора.

Коли под наем в София – ниски цени и високо качество
Абонанаментно почистване за нуждите на бизнеса