Мебели по поръчка – разумни цени за комфорт, красота и функционалност


мебели по поръчка цениВсеизвестно е, че ако решим да обзаведем дома си с мебели по поръчка, то техните цени ще са по-високи от тези на готовите продукти, предлагани в мебелните магазини. Всеки купувач се стреми да закупи стока с прилично качество на колкото се може по-ниска цена, но е факт, че поръчковото обзавеждане все по-често се изработва и за обикновени домове.

Каква е разликата между серийното производство и поръчковото и на какво се дължи разликата в цената? На този въпрос ще опитаме да отговорим в следващите редове.

Какво влиза в цената на мебелите по поръчка?

Доскоро се смяташе, че задължително предлаганите цени на мебели по поръчка са по-високи, именно защото са направени за конкретен потребител. Установено във времето на тоталния дефицит, това изявление е отдавна и безнадеждно остаряло. Днес по индивидуален проект могат да се изработят уникални мебелни композиции, без непременно стойността им да е изключително висока.

За да разберем логиката на ценообразуването в този важен отрасъл на индустрията, е необходимо да знаем какво точно влиза в цената, която ще трябва да платим. На първо място, срещу крайната сума, клиентът има удоволствието да се срещне лично с производителя, като това би могъл да бъде и дизайнерът, който ще проектира уникална модулна система, вписваща се перфектно в интериора на съответното пространство.

Преди изобщо да се стигне до каквото и да е договаряне, се прави оглед на място, извършват се измервания. Между купувач и производител се уговарят допълнителни детайли на поръчката – вид на материалите и обкова, избор на монтаж (вграден или свободно стоящ). Разглеждат се различни опции, докато се избере най-подходящата като бюджет, време за изпълнение и възможности на помещението.

Добрите мебелни производители изготвят 3D скица (проект) на модела, предоставяйки на клиента възможност да остави своите коментари. Клиентът може да прави многократни корекции на предложения вариант. Към работата се пристъпва чак след окончателно одобрение на проекта, и след като клиентът е приел изготвената на тази база ценова оферта.

Когато става дума за изработка на корпусна и мека мебел по поръчка и по-високите им цени, трябва да уточним, че производителят работи не по готови шаблони, а по индивидуално изготвен дизайнерски проект. Често това е уникално мебелно изделие, каквото не може да се намери в мебелните магазини, а още по-често се касае за нестандартни форми и размери.

Действителният производствен процес –  максимален контрол на качеството

Малките фирми, производители на мебели по поръчка, не могат да се мерят по обем на производството с големите мебелни компании, но определено ги превъзхождат по качество на крайния продукт. В реномираните фабрики се извършва задължителен контрол на качеството на всеки етап от производството.

Извършва се предварително сглобяване на готовото изделие за проверка на съответствието. Въпреки точно взетите размери, понякога готовия продукт се разминава с предварително направените изчисления. Такива моменти се отчитат като грешки в производствения процес и се коригират своевременно, дори без клиентът да разбере.

Финалният етап включва опаковане на мебелните детайли за транспортиране до дома/офиса на клиента (при изработка на офис обзавеждане). Фирмата изпълнител на поръчката осигурява доставка на готовите мебели, както и квалифициран монтаж на място. Сглобяването на дори един шкаф за обувки може да се окаже непосилна задача за редовия потребител, а какво да кажем за голяма и многокомпонентна модулна система.

След всичко казано до тук, става пределно ясно, че производителите на мебели по поръчка предлагат съвсем разумни цени за красиво, функционално и качествено обзавеждане. То ще издържи много по-дълго, отколкото продуктите серийно производство, независимо колко интензивно се използва. Цената е повече от разумна, когато срещу парите си получаваш комфорт, красота и функционалност.

Подходящите парфюми и козметика ви правят още по-неустоими
Вътрешни врати в интериора