Дезодоранти – как да изберем


Дезодорантите са най-популярният козметичен продукт на 21-ви век. Едва ли има човек, който да не се възползва от тяхната помощ в ежедневието, е с малки изключения, разбира се. Повечето хора обаче, не пропускат да си сложат малко дезодорант преди да излязат на среща или пък след баня. Предвид голямото търсене на тези продукти, едва ли е изненадващо и огромното разнообразие от различни марки и типове дезодоранти, които идват при нас в най-неочаквани форми.

Спрей-дезодорант или просто дезодорант е най-познатият от всички. Той обикновено съдържа спирт, но това не е 100% задължително. Отличава се със силен и освежаващ аромат, който се усеща дори и от разстояние. Недостатък е, че обикновено повечето такива спрейове са не много трайни и не спират изпотяването. Положителната страна е, че все пак дори и когато се изпотите, кожата Ви ще продължи да ухае на свежо.

Антиперспирантите са по-ефективното решение за хора, които се потят обилно или чиято пот мирише неприятно. Те действат като запушват порите на кожата и така потта е принудена да излезе от друга част на тялото, където миризмата няма да е толкова силна и неприятна, колкото под мишниците. Това е добро решение и за хора, които се изпотяват много при емоционална възбуда, защото този тип изпотяване има наистина особено неприятна миризма.

Интересно решение са рол-он дезодорантите. Те представляват малко флаконче с въртящ се накрайник, който позволява да се нанесе от течността под мишницата след баня. Докато някои хора намират тези дезодоранти за нехигиенични, това изобщо не е така, защото този тип дезодорант трябва да се нанася единствено на съвсем чиста кожа след като сте излязли от банята, а ефектът му няма да изчезне до следващото къпане, така че няма повод за съмнение в хигиеничността му. Недостатък е, че може да се нанесе единствено под мишницата.

Сред по-малко популярните видове дезодоранти са крем-дезодорантите. Те действително са по-близки до представата ни за крем, от колкото до тази за обикновен дезодорант. Кремообразният продукт се нанася в малко количество под мишницата и се оставя да попие. Това се прави върху чиста кожа. Веднъж нанесен, той е достатъчно траен и предпазва от изпотяване за дълго време.

Кой продукт да изберем?

Обикновено е добре да разполагате с обикновен спрей дезодорант, който да комбинирате с рол-он или с крем дезодорант. Това съчетание от една страна ще Ви защити от неприятните миризми, а от друга страна ще можете да се възползвате от силната и свежа миризма на дезодоранта. Алтернатива е да ползвате антиперспирант от Faberlic, който замества всички тези продукти едновременно. Той ухае по-слабо от спрей-дезодоранта, но пък предпазва от самото изпотяване и отпада нуждата от други продукти.

Сънят влияе на теглото
Златно колие - класическото бижу