ВиК услуги в Бургас и смяна на канализационни тръби


Независимо колко качествено е изградена канализационната система на вашия дом, без значение дали става дума за къща или апартамент, непременно идва един момент във времето, в който да се наложи подмяна на цялата система от професионална фирма за ВиК услуги в Бургас.

Причината е съвсем проста и тя е, че както всичко друго на този свят, канализационната система също старее. Дори и при най-добро качество на изработката, материалите, от които е направена не са вечни, а с времето всичко това става по-неустойчиво и предразположено към пропуквания, размествания, изкривявания и аварии.

Разбира се, най-голямо непосредствено влияние върху вашата канализация и огромно значение за нейната устойчивост има и това от какви материали е изработена. Не всички материали притежават еднакви качества, а в повечето случаи наличието на едно качество води до определен недостатък.

Така например, метални тръби може и да ви звучи доста масивно, но те често започват да се пропукват, податливи са изключително много на корозия, не рядко протичат и лесно стават негодни за по-нататъшно ползване.

В не малко от старите жилищни сгради се срещат все още от онези керамични тръби, които си спомняме от доброто старо време. Те имат някои предимства като това, че не стареят по този начин, по който повечето други материали, но са наистина много неустойчиви на естественото слягане на сградите и на земетресения, което ги прави нежелани в новото строителство.

В наши дни обаче се използват съвсем друг тип материали, които едновременно да съчетават здравина, надеждност, устойчивост на всякакви външни влияния, гъвкавост, неподатливост към влага и задължително да имат дълъг живот, така че хората да са спокойни, че няма да се наложи подмяна в скоро време. Към момента, най-доброто решение са PVC тръбите, които съчетават всички тези качества на куп.

Колко често трябва да сменяме канализационните тръби?

Ако живеете в стара сграда с керамични или метални канализационни тръби, специалистите препоръчват да направите подмяна с нови PVC тръби при първия по-сериозен ремонт, който правите. Това важи дори и ако нямате никакви проблеми с тръбите в момента.

Ако обаче ползвате PVC тръби положението вече е по-различно. Тъй като PVC тръбите като цяло не се характеризират с особена податливост към стареене, веднъж монтирани, те могат да издържат изключително много време без да се наложи подмяна. Те са устроени и създадени така, че да могат да устоят на процесите на времето и да се ползват в продължение на десетилетия. Разбира се, понякога неизменно има случаи, в които поради пропукване и теч се налага подмяна на тръбите, но при тръби от PVC материал тази вероятност е максимално сведена до нула.

Чисти етерични масла
Защо се нуждаем от фирма за хлебарки и можем ли да се справим сами?