VRF системи за дома – климатизация на топ ниво


Всеки знае колко ефективни могат да бъдат съвременните VRF системите ако бъдат инсталирани в големи сгради, като например различни високо категорийни хотели, по-големи по площ ресторанти, модерни офис сгради, финансови институции, учебни и болнични заведения, производствени помещения и много други подобни. Тези системи предлагат оптимизация, която малко други технологии са в състояние да предложат, а да не говорим, че могат да бъдат определени и като най-добрите. Но бизнесът не е единствения, който може да се възползва от предимствата на така популярните VRF системи.

Създадено от иновативното мислене на японски учени, днес това чудо на съвременната климатизация е завладяло целия свят. Високо ефективни и ултра икономични VRF системи се ползват в Северна Америка, Южна Америка, Европа, Азия, Австралия и Африка. Това обаче, което е най-интересно е, че тези системи намират все по-голямо приложение за инсталация и адаптация към нуждите на всеки един дом, което прави това удобство лесно достъпно дори за обикновения човек.

Независимо дали живеете в къща или притежавате апартамент, VRF системите са чудесно решение за вашето жилище. Те могат да се адаптира идеално към вашите нужди, независимо дали жилището ви е малко или става дума за къща на няколко етажа и с много стаи. VRF системите задома трябва единствено да бъдат съобразени като мощност с неговата квадратура, а от там нататък всичко само ще си дойде по местата.

Много хора погрешно считат, че VRF системите за дома са предназначени единствено за по-богатата част от обществото, но всъщност това изобщо не е така. Мнозина си казват, че не биха могли да си позволят VRF система, а оправданието винаги е едно и също – тези инсталации са скъпи и са създадени за по-заможната прослойка от обществото.

Всъщност това е голяма заблуда. Действително първоначалното монтиране на VRF инсталация е малко по-скъпо и обикновено излиза най-малко 4 или 5 хиляди лева. Това обаче ни най-малко не означава, че системата е предназначена за по-заможни клиенти, защото нима климатичните и газовите инсталации са много по-евтини и лесно достъпни?

Истината е, че каквото и решение да изберете за нуждите на своя дом, дали ще е газова инсталация, чилърна система за отопление или VRF система, вие винаги ще трябва да направите тази не толкова приятна стъпка и да инвестирате една средна по големина сума пари.

След първоначалните няколко хиляди лева обаче (простете за неточното определение, но цените действително могат да варират в широки граници в зависимост от площта на жилището и нуждите на домакинството), идват по-добри времена, в които вашите сметки за електрическа енергия вече никога няма да бъдат толкова високи, колкото са били преди това.

Доказано е, че сметките за ток се влияят най-вече от разходите за електроенергия, което от своя страна се дължи най-вече на поддържането на приятна температура у дома. тп защо при някои домакинства разходите за ток след инсталирането на VRF система у дома може да намали вашите разходи за ток с около (а в някои случаи дори и над) 50%.

Сред най-големите предимства при избора на VRF система за дома е това, че ще можете много внимателно да коригирате температурата на вашето жилище така, че всички помещения да получават различно количество топлина за да постигнат еднаква температура.

Нещо повече – VRF системите позволяват да използвате топлината от едно помещение за да затоплите друго помещение, така че да постигнете възможно най-голяма икономия на електрическа енергия.

VRF системите имат много предимства, но една от най-важните е, че те са изключително дискретни, ненатрапчиви и сливащи се с околния интериор. Освен всичко останало, те заемат много малко пространство, което не може да се каже за различните модели радиатори, които правят част от жилището неизползваемо, а при съвременните размери на повечето къщи и апартаменти това е голям недостатък и определящ фактор.

И за завършек, нека припомним и още нещо – VRF системите позволяват да ги управлявате от разстояние, с което допринасят за вашето усещане за домашен уют и комфорт.

Защо VRF системите се използват толкова активно в хотелиерството?

Туристическата индустрия ясно показва защо е добра идея да си купим и поставим VRF системи за дома. Хотелиерството е един от най-сериозните клиенти на производителите на VRF инсталации, защото в туризма няма нищо по-важно от това клиентите да бъдат доволни и техните нужди да са напълно задоволени. В този ред на мисли хотелиерите припомнят, че в туризма от огромно значение са няколко момента – хигиената, доброто отношение, храната и комфортната температура. Именно тук се намесват VRF системите и покриват този толкова важен критерии за да бъде един хотел приятно място за пребиваване.

Може ли VRF система да се плаща на лизинг?

Предвид факта, че както всяка друга климатична инсталация и VRF системите изискват известна първоначална инвестиция, вие лесно можете да откриете на пазара търговци, които да предлагат различни лизингови решения. Това ще позволи на вас да инвестирате в система, която в други условия не бихте могли да си позволите.

Лизинговата система за изплащане на инсталацията ще ви позволи да разделите сумата на малки и удобни за вашия бюджет (или за този на вашата фирма) вноски, които да разсрочите за дълъг период от време. Обикновено повечето фирми, които предлагат лизингови решения имат различни опции, които според предпочитанията на клиента могат да варират от няколко месеца до няколко години.

Обикновено не се изискват първоначални по-големи вноски. Вместо това най-често се залага на равномерно разпределение на дължимите вноски през периода.

Разходи за поддръжка…

VRF системите изискват известна поддръжка. Докато вашата VRF система е нова, вие не трябва да се тревожите за нищо, тъй като за всеки възникнал проблем можете да се възползвате от гаранционния сервиз на съответната фирма.

След като обаче срокът на гаранцията изтече, вие ще отговаряте сами за поддръжката и евентуално необходимите ремонти на VRF инсталацията. Това означава, че може да възникнат неочаквани разходи ако случайно се случи повреда. Това обаче не бива да ви тревожи, защото тези системи се изработват много качествено и дългият живот е една от отличителните им черти.

Инвестиция, но с добра възвръщаемост…

Когато говорим за VRF системите и погледнем всичко от финансовата страна, едно предимство няма как да се пропусне и това е фактът, че всички инвестиции, които сте направили във вашата VRF система ще се възвърнат многократно от намалените разходи на електроенергия, които могат да паднат дори на половина в сравнение с разходите, които сте имали преди това.

Защо се нуждаем от фирма за хлебарки и можем ли да се справим сами?
Прецизно контролиран достъп с помощта на автоматични бариери