Интериорни врати – на какви детайли да обърнем вниманието си при смяната им


стилна интериорна врата със стъкло

На първо време е добре да направим план какви искаме да бъдат интериорните врати, необходимо да е да изберем вратите и според пространството. Трябва да обмислим дали интериорните врати ще бъдат плътни, остъклени, с орнаменти – прави форми или извити; плъзгащи, ако пространството е ограничено или двойна портална, ако отвора е много голям.

Новите тенденции в цветовете на интериорните врати

Според стила, който „гоним” трябва да съобразим и интериорните врати. Ако се стремим към модерна визия, например, страхотен избор биха били изцяло стъклените интериорни врати. Има и друго – ако акцента искате да бъде мазилката на стените или пода, може би тогава по-подходяща би била плътна изчистена врата или обратното – ако стените са в неутрален цвят, тогава може да развихрите своето въображение и да изберете интериорни врати с интересен дизайн, а защо не и цвят, който ще освежи. Интересувайте се от новите тенденции в цветовете на интериорните врати. Такъв цвят например е райския орех – той е стилен, модерен и завладяващ цвят. Лесно би могъл да се съчетае, както с по-тъмни подови настилки, така си с по светли. Ако пък са ви по-любими студените нюанси – страхотни цветове са снежен бор и ясен.

От какви материали се изработват интериорните врати

След като сте избрали стила на интериорните врати и цвета им, е време да изберете и материала. Разбира се бюджетът, който сте определили за интериорните врати също е определящ. Вратите от масив са на най-високи цени. Те са най-издръжливи във времето, особено вратите от дъб и бук. Предлагат се врати в различни цветове, които лесно може да комбинирате. Те създават усещане за хармония и уют. Други популярни са интериорните врати от HDF. Също много добър материал, който издържа на влага. В зависимост от покритието им цените им варират. В момента навлиза и ново покритие – LVC, което се отличава със издръжливост на влага, топлина и надраскване. LVC покритието представлява луксозен винилов филм с дървесен релеф.

Цените на интериорни врати – от какво се определят и от какво зависят
Електропастири за овце и кози – кои са техните предимства?