Какъв по-хубав подарък за любимия човек от парфюм


парфюмАко трябва да говорим за подаръци,то какъв по-хубав подарък за любимия човек от парфюм. Голямото разнообразие на пазара от аромати би направил избора ни по-труден,но от друга страна всеки може да намери парфюм, подходящ за предпочитанията на другия.

Има парфюми Prouve с аромати на цветя – сладникави или свежи,с аромати на канела, ванилия, кокос и още хиляди други,та чак до тежките и наситени аромати,които все пак не се нравят на всеки вкус. Много по-лесен би бил избора ви, ако сте се ориентирали към марка и съответния аромат. Това,което твърдят някои хора,че само жените предпочитат парфюмите,съвсем не е така.

Мъжете също използват парфюми, дори се забелязва, че го правят по-често от половинките си. Понякога се наблюдава,че аромата при някои хора трае по- дълго отколкото при други. Хората, които имат руса или светла кожа,обикновено имат по-суша кожа. Етеричните масла са аромати, които се абсорбират през кожата и през хидратиращ крем.

Така,че за да се задържи по-дълго аромата ,е добре да се прилага хидратиращ лосион със същата миризма или неароматен. Типа кожа е пряко свързан с трайността на парфюма. Мазната кожа задържа аромата за по-дълго,сравнение със сухата. Също така мириса в топлината се засилва, затова по-силните и екзотични аромати са по-подходящи за зимата,през лятото използвайте по-нежни такива.

Исторически е доказано,че парфюмът е бил използван още преди повече от 4000 години за пръв път в Египет. Бил е използван и от жените на фараоните,но също така и за балсамиране. Думата парфюм произлиза от латинския и означава „през дим“. В Коринт за пръв път започва производството на парфюми,флакони и търговията с тях. От самото начало са били използвани аромати от ментол,портокал и роза. На по-късен етап започват да се използват и много нови аромати като тютюн,какао,шибой и ванилия.

От тогава до днес са изминали много години и цялата „наука“ за парфюмите се е усъваршенствала и навлизат в ежедневието на хората,и днес в парфюмерията се използват милиони различни аромати и съставки. В наши дни едва ли има човек,който да не е използвал парфюм. И когато се стигне до избор,можем да се главозамаем от милионите аромати и марки.

Днес производителите,освен голямо разнообразие на аромати,предлагат и голямо разнообразие от видове и опаковки. Намират се в елегантни опаковки,парфюми във флакони,дезодоранти,както и наливни. Така на пазара днес има всичко,което може да задоволи и най-претенциозните хора.

Водонагревател за дома и вилата – какво да изберем?
Оборудване за млекопреработка в млечните ферми