Защо се нуждаем от фирма за хлебарки и можем ли да се справим сами?


Можем ли да се справим с хлебарките сами?

Борбата с хлебарките е доста сложен процес и трябва да бъде неизменна част от вашето ежедневие. С това не искам да ви кажа, че трябва да отделяте постоянно от ценното си време за да се занимавате с хлебарки – не, разбира се. Просто искам да ви кажа, че ако си мислите, че ще се избавите от хлебарките веднъж, след което те никога повече няма да ви безпокоят, тогава жестоко сте се излъгали.

Независимо дали ще се борите с хлебарките сами или ще потърсите услугите на фирма за хлебарки, всичко това е без значение ако не осъзнаете, че за успешното справяне с тези гнусни буболечки е нужно едно нещо и то се нарича постоянство.

Постоянството означава, че трябва да осъзнаете значението на редовната дезинсекция. Всяка година на пролет трябва да ръсите отрова за хлебарки, защото през този период от годината те стават доста активни и се появяват навсякъде из жилищата. Естествено, привлича ги по-топлото време, което кара хлебарките да излязат от каналите.

Макар че изборът на фирма за хлебарки е далеч по-доброто решение, все пак ако сте уверени, че искате да се правите сами трябва да знаете няколко неща. Най-важното от тях е, че за да намерите качествена отрова, вие трябва да отидете в РИОКОЗ/ХЕИ, където разполагат с най-качествени и ефикасни продукти.

Ако се надявате да има ефект с различните глезотии, които се предлагат по аптеките, по-добре се откажете. Резултат или няма да има, или ще е незначителен. Вместо това, продуктите за борба с хлебарките на ХЕИ/РИОКОЗ ще свършат много по-добра и трайна работа.

Другото, за което е добре да сте информирани е, че препаратът трябва да се сменя всяка година. Не очаквайте да използвате всяка година все един и същ препарат против хлебарки, защото насекомите развиват резистентност и спират да се влияят.

Ако решите да се спрете на по-разумната опция…
Ако решите да се спрете на по-разумната опция и потърсите услугите на фирма за хлебарки, тогава сте направили добър избор, от който няма да съжалявате.

Начинът на работа на повечето фирми за хлебарки е сходен, но ние ви препоръчваме да откриете такива, които имат по-добри отзиви в интернет или такива, които са правили дезинсекция на жилищата на ваши близки и резултатите са били добри.

Не се водете особено много от цената, защото този тип услуги като цяло не са скъпи, а разликите могат да са доста различни по отношение на резултатите.

Как действат фирмите за хлебарки?

Обикновено най-често проблем с хлебарките има в по-големите жилищни блокове и кооперации. Разбира се, в еднофамилните къщи също се появяват хлебарки, но в по-големите сгради това винаги е по-сериозен проблем.

В такъв случай е най-добре всички собственици да се организират (обикновено с това се ангажира домоуправителя) и да намерят подходяща фирма, която да обработи сградата. За съжаление, не винаги хората могат да бъдат толкова екипни и да направят това, защото винаги е възможно да се появи някой, който не се притеснява от хлебарките.

Това само по себе си е доста обезпокоително, защото това са създания, които живеят в канализацията, разнасят куп опасни заразни болести и подобно нехаене може да струва скъпо.

Ако има проблем с организирането на съседите, винаги можете да намерите сами фирма, която да третира само вашето жилище или пък жилищата на хората от вашия етаж. Специалистите уверяват, че това също дава не малки резултати, макар че е много по-добре да се обработи цялата сграда против хлебарки.

Въпреки това, частичните мерки са по-добре от никаквите такива. Според специалисти с дългогодишен опит във фирмите за борба с хлебарки и други насекоми, пръскането само в едно жилище определено ще държи хлебарките на дистанция за определен период от време, но в края на краищата малките гадини пак ще се появят рано или късно.

За да ги възпрепятствате е добре да уплътнявате вратите, да поставяте на прозорците мрежи против насекоми и да запушвате канала на мивката. Това определено ще даде също не малко резултати. Все пак хлебарките не минават през стените и ако няма от къде да влязат в жилището ви, те просто ще продължат нататък.

Много хора задават въпроса дали има смисъл да търсим фирма за хлебарки ако ще обработваме жилището си единствено ние и не може ли да се справят със задачата сами. Отговорът на специалистите е, че всъщност в пръскането против хлебарки специалистите използват специална технология на обработка на помещенията, което прави резултатите доста по-добри. По тази причина винаги е за предпочитане да потърсите специализиран екип, който да извърши високо ефективна дезинсекция на вашия дом.

ВиК услуги в Бургас и смяна на канализационни тръби
VRF системи за дома - климатизация на топ ниво