Грижа за кожата през зимата


Чувствате ли, че кожата ви става прекалено суха и раздразнена? Или прекалено мазна и предразположена към появата на акне? Това е така, защото се опитва да се аклиматизира към смяната на сезоните. За да сте сигурни, че кожата ви няма да ви създава проблеми често, ето върху какво трябва да помислите:

Смяна на козметиката и почистващите продукти

Когато климатът се променя, първото и най-важно нещо, на което трябва да обърнете внимание са вашите продукти за почистване на кожата. Например, ако имате мазна кожа, през зимата тя може да стане суха. По този начин, ако използвате почистващи продукти за мазна кожа през зимата, те могат да я направят още по-суха.

Хидратация

През зимата, на кожата ви е необходима повече влага, в сравнение с лятото. Без значение какъв е вашия тип кожа, не забравяйте да я хидратирате добре по всяко време. Пийте най-малко седем до осем чаши вода всеки ден.

Намалете ексфолирането

Когато сезоните се сменят, трябва да знаете, че твърде честото ексфолиране може да увреди кожата ви и да я направи груба. Извършвайте тази процедура само веднъж седмично, така че естествените мазнини на кожата да не изчезнат. Като резервен вариант можете да използвате комбинация от брашно и мляко, което се нанася под формата на гъста паста върху кожата, за да премахнете черните точки.

Избягвайте душовете с гореща вода

Един от най-добрите начини да избегнете проблеми с кожата, е да намалите броя горещи бани, които взимате всеки ден. Вместо това си вземете душ с хладка то леко топла вода. Излишно е да споменаваме, че вземането на душ със студена вода не се препоръчва. Не само, че можете да настинете, но вашата кожа може да стане суха и лющеща се.

Кафето намалява риска от Алцхаймер с 20 процента
Начини да се разведрим