Свойствата на етерични масла за лице


Ако желаем да изглеждаме като красавиците от телевизионните реклами, то нашето решение е етерични масла за лице. Със своите незаменими свойства, те успяват да подхранват, тонизират, успокояват, заглаждат и хидратират кожата по един съвършен начин, който другите козметични продукти не могат да постигнат като ефект. За да присъстват като съставки в нашите кремове и лосиони, те биват извличани от различните части на растенията.

Разнообразието етерични масла за лице и тяхното действие

Ако се стремим към това да бъдем притежатели на красива и блестяща кожа, то ние трябва да използваме продукти, които притежават антистареещо и изглаждащо действие. Тайната на маслата е в техния състав, за това и те имат магично действие както върху кожата, така и върху косата и ноктите ни. Разнообразни са тези продукти, спрямо своя произход, разнообразно бива и тяхното въздействие върху нежната половинка, най-вече.

Маслото от арган, например, е универсална „подправка“ за нашата кожа. Богато е на мастни киселини, стероли и други ценни съставки. Умее да възстановява и подхранва. Добър помощник е за белезите от акне, лекува псориазис и екзема. Маслото от кайсиеви ядки пък притежава антистареещо и заглаждащо действие. Изключително благоприятно е за суха кожа, като възвръща нейния блясък, еластичност и сияен вид.

Богатството, с което ни даряват тези продукти

Етерични масла за лице можем да открием на много места на пазара сред козметичната индустрия. Те са широко разпространени, тъй като притежават всеобхватно приложение. Тяхното богатство е несравнимо, особено на онези продукти, които са изцяло собственици на 100 – процентово чисти и натурални съставки. Именно тях, ние наричаме „богатство“.

Маслото от жожоба, е съвсем близко по съотношение със секрета, който се произвежда от мастните жлези. Освен, че умее да овлажнява страхотно кожата, то участва активно и в борбата срещу акнето. Съдържа витамин Е и антиоксиданти, които са изключителни полезни срещу стареенето на кожата.

Как да си приготвим сами кутийка „вълшебство“ за нашата кожа

Възможно е всеки, който притежава желание и частица свободно време, сам да сготви това вълшебство, което успява да се грижи по един естествен начин за лицето, косата и ноктите ни. Ако сме привърженици на добре почистената и тонизирана кожа, то маската с мед и масло от лавандула, роза и лимон, е напълно подходяща за нашите потребности.

Смесвайки добре всички тези съставки, ние получаваме един ароматен коктейл, грижещ се за тонуса и добрия вид на епидермалните ни клетки. Вълшебни са всички тези етерични масла за лице. Освен, че хидратират, успокояват и тонизират, те ни зареждащ с чувство за щастие и посяват добро настроение у нас.

Улесняваме живота с контрол на достъп
Книжарница - онлайн пазаруването е истинско удоволствие и наслада