Гривни от паладий


Гривни от паладийГривните от паладий са много добро решение и чудесна алтернатива на гривните от сребро, злато и платина. Паладият притежава редица впечатляващи свойства и качества, които го правят по-добър по един или друг начин от всички други благородни метали.

Така например, паладият превъзхожда среброто по отношение на блясъка. Той е по-скъп от среброто, а самите сребърни бижута по същество се обработват много често като им се поставя един деликатен слой паладий, който да ги направи по-блестящи. По тази причина преди да отидете в някой бижутериен магазин за да си купите гривна от сребро, помислете преди това дали не можете направо да заложите на паладия.

По отношение на платината може да се каже, че паладият е по-евтин, дори чувствително по-евтин, но въпреки това я превъзхожда като външен вид и блясък. Паладият е по-бял, по-лъскав, а платинените бижута доста често се обработват с паладий за да са по-неустоими. Тогава защо да харчим толкова повече за гривна от платина когато можем да си купим на по-добра цена гривна от паладий, която не се нуждае от външно третиране с друг метал?

по отношение на златото може да се каже, че паладият е по-евтин, но по-блестящ, по-лесно забележим, по-здрав, по-лек и със сигурност не по-малко привлекателен за бижута. Златото често се описва като метал, който не предизвиква дразнене, но само почакайте да видите паладия – това е един от най-безвредните метали по отношение ефекта върху човешката кожа.

Паладият притежава много голяма здравина, а Вие най-вероятно знаете колко често гривните и пръстените се случва да се ударят някъде и колко грозни следи отстават след това по техните повърхности. Ако Ви е дотегнало от това, знайте че с гривната от паладий това няма да ссе случи, защото тя е доста здрава и не се издрасква как да е.

Освен това, гривните от паладий са леки и можете да сложите по-голямо бижу без това да Ви тежи и да създава някакви неудобства.

В заключение трябва да кажем, че паладият се комбинира изключително добре с различни скъпоценни и полускъпоценни камъни, както и със Сваровски елементи. Една гривна от паладий може да бъде декорирана с почти всичко и ще останете приятно изненадани от това колко добре се съчетават цветовете на паладия с различните цветове и краски на всеки камък, който ви мине през ума.

Гривна с изумруди
Аксесоари от бижута Сваровски каталог