Грижа за ръцете с арганово олио


Кожата на ръцете е изложена на множество външни влияния, повечето от които с неблагоприятен ефект. Само помислете за това колко пъти на ден миете ръцете си със сапун, а всяко миене извлича още и още от естествената мазнина на кожата. Всъщност, дори и сапуните, които уж подхранват, всъщност извличат още и още от естествената мазнина на кожата и я изсушават.

Да не говорим за антибактериалните кърпички, които мнозина от нас използват всеки ден когато няма къде да измият ръцете си, а им предстои да похапнат през обедната почивка. Въпросните кърпички обикновено съдържат силно действащи вещества, които могат да изсушат кожата и да я направят твърде чувствителна и неспособна да се защити.

Когато добавим и студеното време през зимните месеци, то тогава кожата на ръцете е абсолютен шампион по излагане на негативни влияния от околната среда. Ако не бъдат защитени от топли ръкавици, които да съхранят температурата и влагата, ръцете изсъхват и се напукват.

На пазара се предлагат различни козметични продукти, които обещават да предпазят кожата на ръцете от вредното влияние на околната среда. Доколкото някои от тези продукти наистина са ефикасни и имат положителен ефект, не е излишно и да споменем, че много от тях са ефективни именно защото съдържат ценни и полезни натурални масла, каквото е именно аргановото масло.

В такъв случай, мнозина питат защо трябва да купуваме кремове за ръце, след като съществува възможността да си купим натурално и чисто арганово масло?

Първоначално много хора реагират с ентусиазъм, но в последствие се открива, че цената на натуралното арганово масло е малко по-висока от тази на повечето кремове за ръце. Нека обаче направим една кратка съпоставка и помислим на картината по един цялостен начин, именно да си отговорим на въпроса колко харчим за кремове за ръце за времето, за което ще изхабим едно шишенце арганово олио?

Факт е, че наистина аргановото масло е по-скъпо като единица продукт, но когато се замислим колко време се използва една опаковка докато свърши, тогава аргановото масло ще е безспорно много по-изгодно и ще наклони везните към себе си.

Единственото, за което трябва да внимавате е да изберете наистина чист натурален продукт. Когато вече сте го купили не е нужно да ползвате по много. Просто капнете една единствена капчица върху горната страна а ръката си и масажирайте докато попие.

Освен всички ползи, аргановото масло е изключително деликатно и ще попие много бързо, като няма да остави никакви следи след себе си. То е едно от онези, така наречени “сухи” масла, защото не оставя мазни следи, а има по-скоро водниста консистенция и лесно попива.

Резултатът най-вероятно толкова ще ви допадни, че ще превърнете ползването на аргановото масло в ежедневие.

Подхранване на кожата след душ
Чисти етерични масла