Как да направите баня в мазето си


баня в мазетоАко имате мазе вкъщи, вие сте много щастлив човек.Можете да сложите душ или да направите цяла баня в мазето си, за което определено никога няма да съжалявате. Ако смятате, че това е много добра идея, но се колебаете, защото не сте сигурни какво да направите по правилния начин – някои от решенията, които ви представяме, могат да помогнат.

Правенето на баня в мазето е много голям и сложен проект, но това не означава, че не може да се реализира. Хиляди  „Направи си сам“ проекти не се завършват всяка година, поради невъзможносттана собствениците да ги завършат, но пък винаги можете да наемете професионален екип от хора.

Помислете внимателно за плана на бъдещата си баня – къде искате да поставите ваната, къде ще се намира душа, тоалетната или домашната сауна. Бъдете много внимателни, защото след прокарване на водопроводане може да се промени много.

Изолирайте банята в мазето, защото в противен случай няма да можете да я използвате през студените месеци. Всяка ВиК работа се прави внимателно, съзнателно и по правилния начин. А ако се колебаете и нямате достатъчно умения – най-добре да повикате  водопроводчик.

След като най-трудната част е завършена, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете цветовете, в които искате новата си баня. Не във всеки случай най-доброто решение е да се изберат светли нюанси, макар че те отразяват светлината и визуално увеличават размера на вашата баня. Можете да опитате с неутрални или топли тонове, за да се чувствате комфортно.

Има много стилове, които да пробвате в банятана мазето си. Може в модерен минималистичен стил, селски, индустриалнен, ретро стил, баня от необработени камъни… окончателният избор зависи само от вашия вкус.

При добавянето на акценти към дизайна, знайте, че месинга е идеален за ретро стила, тръбитеот индустриални метали са идеални за индустриални бани, докато грубите камък и дървоса за бани, вдъхновени от природата.

С декора можете да сте креативни, като използвате различни материали и текстури, които отговарят на вашия стил – дърво, метал, студени нюанси и истински камъни –така ще създадете един успокояващ оазис в мазето си.

Помислете внимателно за мястото, където ще позиционирате осветлението и не забравяйте да го предпазите от водата – не само от тази, която има след душ, но и тази от влагата в мазето.

Осветлението трябва да бъде достатъчно, за да се чувствате комфортно – повече светлина, това е начинът, едно пространство даизглежда голямо. Не забравяйте и че мазетата често не разполагат с естествена светлина.

Когато в един момент цялата работа е завършена, имате време да се насладите на вашата нова, любима баня, като запалите няколко свещи и се отпуснете във ваната или домашната сауна.

Идеи за стълбите и пространството около тях
Кои тенденции от 90-те се завръщат в интериорния дизайн през 2017 с гръм и трясък