Ремонт на покрива с подръчни средства


Как сами да отремонтираме покрива чрез наличните средства и пособия с които разполагаме. Какво е нужно и къде да концентрираме усилия в ремонта на течащия покрив ?

Отговорите на по-горните въпроси са следните:

Необходими пособия:

Стълба
Въже ( с което да се привържете защото никога не забравяйте за най-важното – вашата безопасност )
Чук ( 100 – 200г)
Гвоздей ( за ремонт на покрив покрит с битумни керемиди)
Хидроизолация – тип битумна или каквато намерите в мазето или в таванското ( хидроизолацията може да използвате ако установите че липсва някоя битумна керемида.
Керамична керемида/и която отговаря на вида керемиди които са върху покрива ви.

Как да установим от къде ни тече покрива

Първо и най-важно е да установим от къде идва теча за да можем да концентрираме усилията си в неговото отстраняване. Най-лесно можем да установим това когато вали дъжд.
Веднъж установили от къде покрива ни тече отбелязваме местото и гледаме дали не се показва светлина , ако има светлина това означава нарушена хироизолационна цялост на хартията която се полага под керемидите както и счупена или липсваща керемида. За целта се качвате на покрива чрез стълбата и задължително привързани с алпийско въже , взимате 1 ,2 или повече керемиди които са счупени и парче хидроизолация.

Премахвате счупената керемида и заковавате парчето хидроизолация чрез гвоздей не повече от 5 – 7 см дълги така че хидроизолацията да прилепне на дъсчената обшивка ( някъде максимум 6 гвоздея за една липсваща керемида) след като вече сте заковали хидроизолацията – монтирате по същия начин керемидата както вървят и другите и сте готови. При следващия дъжд проблемното място няма да ви изненада но не забравяйте че , след като е имало теч рано или късно ще имате нужда от фирма за ремонт на покриви – но важното е че сте отложили във времето така нужния ремонт на покрива.

Ремонт на теч от капандура – много често срещано явление. Как да отремонтираме течащата капандура – отговора е много лесен за изпълнение от не професионалист.

Първо разкрийте по един ред керемиди които обкантват капандурата, след това се нуждаете от хидроизолация – тип рулонна с дебелина от около 3 – 4 мм не повече от 2 квадратни метра , положете хидроизолацията така че да се получи пола около капандурата от всякъде ( не забравяйте да сте привързани чрез алпийско въже) върнете премахнатите керемиди и сменете счупените – Готово вашата капандура вече няма да тече !

Ако въпреки по горната информация желаете ремонта на покрива ви да бъде извършен от професионалисти като нас – ние сме насреща – Винаги най-доброто за вашия ремонт на покрива ви

Полезно от Валфорс ЕООД - хидроизолация на покрив
Електрически котлони