Магазин за мебели, изпълняващ индивидуални поръчки – защо е важно да го намерим?


Магазин за мебелиМебелната търговия у нас е разделена на две ключови групи – продажба на готови мебелни продукти и изработка по поръчка. Наскоро се появи и трети вариант – магазини, които предлагат готова продукция, но са готови да изработят отделни изделия по размери на клиента. Такъв магазин за мебели ви позволява да адаптирате мебелите към дома си, а не обратно. Какво още ще получите, когато го намерите?

Защо наличието на такава възможност трябва да ни радва?

Мебелните производители както у нас, така и по целия свят, изработват продуктите си по шаблон. Шаблонът е с ясно набелязани параметри. Той обхваща както материалите за изработка, така и размера на готовите мебели. Понякога обаче готовите изделия не отговарят на условията в дадено жилище. Ако искате да използвате оптимално дадено помещение, обзавеждането трябва да се вписва в него идеално.

Да предположим, че сте харесали конкретен модел гардероб. Изделието, налично в търговската мрежа, е обаче твърде високо, несъобразено с нестандартно ниския ви таван. Тогава единствената опция е да поискате гардеробът да ви бъде изработен с височина, отговаряща на тази на помещението.

За да се случи това е необходимо да намерите специализиран магазин за мебели, готов да отправи към производителя вашата поръчка. Другият вариант е да наемете малък производител, който да реализира модела спрямо вашите размери. И в двата случая въпросният продукт ще ви струва малко по-скъпо.

Защо изработката на мебел по размер на клиента е по-скъпа?

Много хора са в недоумение защо мебелен продукт, който е с по-малки размери от оригинала, трябва да струва по-скъпо? Нека обясним: За да бъде произведен гардероб, диван, легло или друго мебелно изделие по индивидуален размер, е необходимо да се изготви нов шаблон. Шаблонът е прототипът, заготовката, по която се разкрояват детайлите, съставящи мебелите.

Той се създава от квалифициран специалист, обикновено мебелен дизайнер. За целта дизайнерът – мебелен проектант изготвя схеми и прави изцяло нови изчисления за размера на отделните детайли. Ангажирането на експерт струва пари. Компанията производител инвестира време във вашия проект, което също струва пари.

Машините се пренастройват към новозададените параметри, а това означава, че през това време производствената база се отклонява от текущия работен процес. Имайте предвид, че дори за големите мебелни заводи с много машини работата по индивидуален проект нарушава работния ритъм на предприятието.

Какво е удовлетворението от крайния резултат?

Да намериш магазин за мебели, който ти позволява да поръчаш изделие по собствени размери, е безценно. По този начин ти се дава възможност да обзаведеш едно нестандартно жилище според актуалния към момента стандарт. Когато и сроковете на изпълнение на поръчката са кратки, задоволството на купувача е максимално.

Удовлетворението от готовото мебелно изделие е несравнимо. Не се налага да правите нежелани и неудачни размествания, за да поберете мебел, която не се вписва добре на определеното място. Пестите пространство – нещо изключително важно за обитателите на малки апартаменти. Не на последно място – радвате се на красиво обзаведен и комфортен дом.

След всичко, казано до момента, не можем да не изтъкнем предимствата на всеки магазин за мебели, който е готов да ви съдейства за изготвянето на индивидуална поръчка. Някои мебелни магазини в столицата разполагат със собствена производствена база, където лично могат да изпълнят различни клиентски поръчки. Сега вече знаете защо е важно е да ги намерите!

5 причини да изберете изработка на мебели по поръчка
Обособяване на зони за контролирано преминаване с турникети