Златно колие – класическото бижу


Всеки си има свои представи за това кое е красиво и кое не е чак толкова красиво. При нас в България например винаги носенето на златно колие или друго бижу от този благороден метал е считано за символ на добро благосъстояние, макар че не всеки, който притежава такова. Осен това, носенето на украшение от злато винаги се е считало и за естетическо. Това е силно вплетено в нашата култура и с право. Златото винаги е било и остава един остров на спокойствието в трудни времена.

Някои хора не обичат да носят пръстени, а други не могат да търпят да имат на ушите си обеци. За това може и най-обичаното и популярно бижу е колието. Златното колие е не само идеалният подарък за Ваш любим човек и за самите Вас, но то е и една добра инвестиция. Ако погледнем в каква посока се движат цените на златото през годините, няма начин да не забележите, че то става все по-скъпо с бавен, но стабилен темп.

Златното колие е подходящо както за мъже, така и за жени. Според стила и разбиранията на всеки човек това бижу може да има различна плетка и стил, може да е по-сложно или по-просто изработено, може да бъде по-голямо или малко като размер и грамаж, може да бъде по-грубо или по-нежно. В голямата си част различията зависят и от това дали украшението ще се носи от жена или от мъж, тоест дали се касае за дамско колие или съответно за мъжко колие.

За различните вкусове могат да се открият златни колиета с висулки и такива без висулки. Най-често става въпрос за кръстове, които обикновено също са от злато, но могат да бъдат и буквички, зодиакални медальони и много други.

Понякога хората използват златното колие за да демонстрират своето социално положение. Мнозина считат, че колкото по-голямо е то, толкова по-добро е благосъстоянието на съответния човек. С цел да създадат подсилено впечатление, не малко хора залагат на златно колие, чиято верижка е куха и обемна. Така колието изглежда огромно, а всъщност от вътре е кухо. Това се среща по-често при някои мъжки модели, защото именно мъжете се интересуват повече от това. При дамите обратно – много по-важна е самата изработка.

Дезодоранти - как да изберем
Сребърни обеци с камъни Сваровски