5 причини да изберете изработка на мебели по поръчка


изработка на мебели по поръчкаОбзавеждането, изработено по индивидуален проект има своите безспорни предимства. Всъщност като недостатък до момента може да се изтъкне единствено малко по-високата цена и по-дългото време за производство. В настоящия материал ще ви изтъкнем 5 причини защо да заложите на изработка на мебели по поръчка. Съветите са валидни единствено ако намерите добър изпълнител.

  1. Дори от най-малкото пространство можете да извлечете максимума

Кухните, които са обикновено най-малките помещения в градските апартаменти, се нуждаят най-много от поръчково обзавеждане. За толкова тесни пространства не съществува оптимална планировка. Независимо дали ще изберете ъглов модел или U-образен дизайн, обезателно ще се наложи да жертвате нещо.

Индивидуалният проект ви позволява да използвате всеки сантиметър пространство, без да се ограничавате до двата класически реда от подово стоящи и висящи шкафове, а използвате цялата площ от пода до тавана. В допълнение, персонализираният дизайн скрива всички недостатъци в оформлението: неравни стени, несъвършени ъгли, тръби за водопровод и канализация и т.н.

  1. Повишена функционалност

Под функционалност имаме предвид не просто компетентното разположение на „работния триъгълник“: печки, работен плот, но и вътрешното оформление на шкафовете. В крайна сметка класическата комбинация се състои от шкафове с рафтове и чекмеджета.

Обикновено, след закупуване на готови кухненски шкафчета, домакините започват да оптимизират обзавеждането, купувайки допълнително всякакви поставки, сушилни, покривни релси и разделители за чекмеджета. Когато сравнявате цената на конвенционална кухня с мебели по поръчка, помислете: колко ще ви струват всички подобрения?

  1. Никой друг няма да има като вашето обзавеждане

С поръчаната изработка на мебели по поръчка, вие получавате индивидуално решение, както по отношение на функционалността, така и спрямо декорацията. Интериорът в дома ви няма да напомня на посетителите за нито един друг дом, в който са имали възможност да гостуват. Това определено ще бъде повод за гордост от ваша страна, особено ако сте участвали със свои идеи в проекта.

Визия, форма, оформление на вътрешните отделения, стил, цветови комбинации – вашите идеи и желания ще формират една цялостна концепция за обзавеждане, различна от модните течения в интериора в момента. Никой друг няма да има мебели като вашите. Продуктът ще бъде изработен само в един екземпляр.

  1. Можете да икономисате повече, отколкото с готови мебелни решения

Индивидуалното производство на мебелни композиции предполага гъвкава ценова политика. Ако крайната цена надхвърля финансовите ви възможности, можете да опростите функционалността, като се лишите от твърде скъпите елементи. Бихте могли също да замените материала на лицевите части или плотовете с по-бюджетен вариант, както и да изберете друг набор от механизми и крепежни елементи.

  1. Отговорност за крайния резултат носи само една компания

За всяка дейност по изработката на мебелите – от измерването на пространството и проектирането до доставката и монтажа, само една компания ще отговаря за крайния резултат. Тя ще има грижата за избора и закупуването на материалите, обковите и механизмите и всички други компоненти, така че просто няма за какво да се притеснявате.

Монтажът на мебелите обикновено може да се повери на фирмата производител, което не само пести време и нерви, но и отговорността за дребни повреди отново се ограничава до производителя. Неслучайно мебелните фирми, изпълняващи персонални поръчки, дават гаранция за качеството на своите изработки.

Реномиран сайт за тапети – какво означава това?
Магазин за мебели, изпълняващ индивидуални поръчки – защо е важно да го намерим?