Ръкавици за бокс – видове


Ръкавиците за бокс могат да се разграничат основно на два вида – за тренировка с партньор (или боксови) ръкавици и за тренировка на боксова круша (наричат се уредни ръкавици). Те са доста различни едни от други и не са взаимозаменяеми, така че ако смятате да си купувате ръкавици, добре е да знаете какво точно ви е нужно. Ето какви са особеностите на ръкавиците за бокс

Ръкавици за тренировка с боксова круша…

Първият тип ръкавици за бокс са предназначени за тренировка на боксова круша или чувал. Те са известни под името уредни ръкавици и са доста по-различни от онези, които се използват за класическия бокс със спаринг партньор.

Те са доста по-малки като размер, позволявайки бързина и скорост. Важно е да се отбележи, че те не са подходящи за класически бокс, защото не притежават необходимите характеристики, поради което биха могли да наранят опонента по време на тренировка.

Ето защо уредните ръкавици трябва да се използват единствено при тренировка на уред, когато няма риск за сигурността и здравето на някой.

Ръкавици за бокс с партньор…

Ръкавиците, които са предназначени за бокс с опонент, са изключително различни от онези, с които човек тренира в залата за фитнес върху боксовата круша. Те са известни просто като боксови ръкавици и притежават някои доста характерни особености.

Ръкавиците за спаринг са много по-големи и обемисти, което прави ударите много по-тежки и силни, но също така и не толкова нараняващи. Все пак това е спорт и целта не е някой да пострада, а тъкмо напротив – да се постигне по-добра физическа форма и да се води един по-здравословен начин на живот.

При купуването на ръкавици от този тип е много важно да изберете подходящия размер, защото ако са твърде малки или твърде големи това може да направи тренировката невъзможна.

Имайте предвид, че под боксовите ръкавици обикновено се навива бинт, което изисква поне малко допълнително пространство в ръкавиците. Ако ръкавиците са плътно по ръцете ви, тогава за бинта няма да остане място.

Размерът на боксовите ръкавици се определя в унции и за да купите такива ръкавици трябва да знаете кой е вашият размер. Ако вече сте купували и преди боксови ръкавици, тогава можете да действате и по интернет.

Ако обаче ви е за първи път, тогава можете да посетите магазин за спортни стоки, където да можете да ги видите лично и да ги пробвате върху ръката си. Тогава ще знаете какво точно ви трябва.

След това бихте могли да си купувате спокойно ръкавици и от интернет, защото вече ще сте наясно с вашия размер и няма да има риск да сбъркате с по-големи или с по-малки.

Имайте предвид, че ръкавиците могат да са по-леки или по-тежки. Леките позволяват повече бързина по време на спаринг, докато тежките правят ударите по-бавни, но за сметка на това по-силни.

Цената на боксовите ръкавици за спаринг е друго нещо, за което трябва да се помисли. Цените обикновено варират в много широки граници и не винаги отразяват качеството или недостатъците на моделите.

Така например, можете да откриете много високо качество на приемливи цени, но и ниско такова на твърде високи и нереални цени. Това означава, че човек трябва да избира внимателно и да не се води единствено по-цената на тези артикули.

Хитозан – ефективно средство за отслабване и борба с мазнините
Стаите със загадки в София - забавление за всеки