Какво да не носим на интервю за работа


Ако искате да получите по-добра работа, вие вече знаете, че трябва да имате страхотна автобиография. Но когато става въпрос за големия ден, може би си мислите, че можете да минете единствено с вашата съобразителност, уменията си и усмивката.

Факт е, че начина, по който изглеждате прави голяма разлика в начина, по който интервюиращият ще ви възприеме. Стъпете смело и добре облечени една крачка напред, за да избегнете тези най-често допускани грешки при интервю за работа.

Облечени за отвличане на вниманието

Сещате ли се, когато познати са ви препоръчвали да отпечатате автобиографията си на светъл картонен лист, за да привлечете внимание? Това е в типичен стил от 90-те години, но същият принцип важи и тук. В наши дни обаче, когато става въпрос за кандидатстваме за работа, ако носите облекло, целящо да отвлече вниманието от вас, това няма да свърши добре.

Така че, може да имате страхотен костюм тип „Торбалан”, но днес трябва да го оставите у дома. Когато искате работа, съобщението, което искате да изпратите е, че вашият стил е семпъл, но елегантен. Изберете вече утвърден стил, който пасва максимално добре на вашата фигура, но в същото време няма да привлече твърде много внимание.

Облеклото трябва задължително да бъде удобно, за да се чувствате комфортно в него. Дори ако интервюто е в средата на горещо лято, не се поддавайте на изкушението за ризи с къс ръкав. Никога, никога не носете къси панталони.

Не сте на погребение

Освен ако не сте напълно разорен, е добре да си купите нещо ново за това интервю. Това, което сте носили преди няколко години, вече може да не ви става или тотално да е излязло от мода.

Отделете време, за да прецените в какви цветове изглеждате най-добре. Въпреки желанието ви да вдъхнете респект, черното рядко е добра идея.

Тъмният костюм придава сериозност, но черното е прекалено тежко. Изберете един обикновен, плътен цвят, който пасва на тена ви.

Прекаляване с облеклото

Много е важно да разберете повече за обстановката в компанията, както и типа на позицията, която искате да получите. Определено ще трябва да изберете нещо по-скъпо и елегантно за ръководни позиции, отколкото ако кандидатствате за помощник-секретар. Основното правило е да се обличате с една идея по-елегантно от това, което може да се очаква, че ще носите, ако работите на тази позиция.

Да прекалите с облеклото е почти толкова лошо, колкото ако го подцените, така че направете нещата по-прости. Не носете костюм, когато хубава риза и панталон, ще свършат работа. Просто се уверете, че каквото и да носите, е качествено.

Денят на интервюто е достатъчно стресиращ, и без да се налага да се притеснявате за това, което трябва да носите. Ако желаете да впечатлите интервюиращия с вашата класа и стил, ще се облечете добре, за да получите работата, която искате.

Все пак, това, което носите ще бъде само първото нещо, което интервюиращият вижда, а не това, което ще запомни за вас. След интервюто, опитът, знанията, уменията и личностните качества трябва да бъдат единственото нещо, което да ги интересува.

Как се връзва папионка
Адел планира световно турне