Водонагревател за дома и вилата – какво да изберем?


Водонагревател Много собственици на апартаменти смятат, че живеещите в собствени къщи имат много повече предимства. На тях не им се налага да плащат за ремонти на наводнени съседи, не са толкова притеснени от силните шумове през нощта, и най-важното – не им спират топлата вода за профилактика. Въпреки факта, че живеем в 21 век, днес не всеки има осигурена възможност за комфортно миене и къпане. Това важи особено за жителите на селата и малките градове.

Всеки дом, който не е свързан с ТЕЦ, е длъжен да се снабди с някакъв вид водонагревател. Тези уреди се произвеждат в множество варианти, голяма част от които са представени в каталога на онлайн магазин Онтайм. Уредите с водонагряваща функция са истинско спасение и път към независимост, но кой вариант да изберем за градския си апартамент или за вилата?

Какви са възможните опции?

Днес пазарът предлага голямо разнообразие от марки и модели водонагреватели, че обикновеният купувач може да се обърка. Трябва да изберете уред, достатъчен не само за душ, но и за домакински нужди: миене на съдове, мокро почистване, личен тоалет и други подобни. За да определите какъв нагревател да закупите, трябва да знаете плюсовете и минусите на всеки тип и модел.

Към момента съществуват три типа водонагреватели:

  • Наливни;
  • Кумулативни;
  • Проточни.

Наливният водонагревател е предназначен за постройки, които не са включени в централното водозахранване или имат проблеми с редовното водоподаване. Уредът разполага с резервоар, който се пълни ръчно, и нагревател. Той загрява водата и я подава през клапан, разположен под корпуса. Наливните електрически бойлери имат много предимства: те са лесни за употреба, издръжливи, капацитетът им на съхранение е надежден.

Проточните водонагреватели са една наистина полезна разработка, но тя рядко влиза в употреба в жилища, които се обитават от многочислени домакинства, поради високата консумация на електрическа енергия, характерна за тях. Едно конвенционално решение си остава класическият електрически бойлер, чийто обем на водосъдържателя варира от 10-15 до 150 литра.

Да, тези модели заемат много място, но те са в състояние да осигурят адекватно снабдяване с топла вода за всяко домакинство. Освен това обикновено жилищните сгради разполагат с достатъчно свободно пространство, където да бъдат монтирани. В зависимост от посоката на монтаж, бойлерите могат да бъдат вертикални и хоризонтални.

Класическият електрически бойлер представлява продълговат или кръгъл резервоар с термоизолация, в който водната маса се нагрява до необходимата температура и не се охлажда в продължение на няколко часа. Възможният температурен диапазон е от 35 до 85 ° C. Когато водата отново се охлади, устройството се включва, загрява я до желаната температура и се изключва.

Тази система позволява икономично използване на електрическата енергия. В дизайна е вграден термостат, който осигурява поддръжка за нужната температура. Има някои допълнителни функции, които не присъстват във всички модели като: ускорено загряване, автоматизирана или ръчна система за управление, антибактериално покритие на резервоара.

Понякога най-удачният вариант са проточните водонагреватели. Те загряват водата моментално и в неограничено количество. Тази функционалност може да се обясни с принципа на работа. Бързото загряване на водата се улеснява от високата мощност на медния нагревателен елемент. Студената вода моментално се загрява до 55-60 ° C.

Проточният нагревател има дълъг експлоатационен живот, без нужда от особена и честа грижа. Когато топлификациите правят профилактика, този уред е най-добрият вариант, но ако заложите на него, се уверете, че всичко е наред с окабеляването. Мощността на този вид бойлери обикновено варира от 3 до 28 kW.

Подобно устройство може да бъде свързано към 220-волтов изход, по-мощните устройства изискват напрежение 380 волта. Проточниците са в състояние да произвеждат 2-6 литра топла вода в минута. Следователно те са полезни, ако се ползват само за битови нужди.

Неврорехабилитация – програма за възстановяване на мозъчната активност
Какъв по-хубав подарък за любимия човек от парфюм