Как да подходите в преговорите с банката за по-добри условия?


кредити банкаНапоследък банките свалят лихвите по кредитите, което е добра новина за хората, които искат да изтеглят пари. Същото се отнася и за старите им клиенти, но там процедурата е доста по-бавна. Ако имате вече заем, то не се намирате в изгодна позиция.

За щастие има решение, но дали ще се реализира, зависи само и единствено от вас.

Като начало е добре да се свързвате поне веднъж годишно с кредиторите си и да преговаряте за по-ниска лихва.  Това може да се постигне дори и да сте почти изплатили заема си. Между другото, ако вие не попитате за подобна отстъпка, твърде вероятно е да не ви се предложи или ако се предложи, то отстъпката да бъде твърде малка.  Статистиката сочи, че 8 от 10 длъжници получават по-ниска лихва. Останалите просто не знаят за съществуването или не са неясно как да подходят с преговорите.

Първото нещо, което трябва да направите е да се свържете по телефона с кредитора си или да отидете в клон на банката, за да обсъдите възможността за по-ниска лихва.  Твърде често, за да се отърват от вас, могат да ви прехвърлят от отдел на отдел или пък директно да ви откажат. Затова не спирайте да бъдете настоятелни.

Второто нещо е да докажете своята надеждност. Това става като покажете, че нямате наложени наказания и такси. Не очаквайте и чудеса. Твърде вероятно е да не успеете да намалите лихвата наполовина.

Без да нарушавате границите на благоприличието покажете решителност, че сте готови да се откажете като клиент на банката. Банката ви ще направи всичко възможно, за да ви задържи и да не отидете при конкуренцията, която би ви привлекла с добри оферти.

Източник: www.barzi-krediti.com

Как да изберем подходящо спално бельо за деца
Как можем да изтеглим бързо онлайн кредит?