Facebook е най-голямата заплаха за YouTube


Видеоклиповете във Facebook бързо настигат YouTube по отношение на брой споделяния и социалната мрежа може съвсем скоро да изпревари YouTube по този показател чрез News Feed-а си, твърдят специалисти.

Анализът се основава на 20 000 Facebook страници и 180 000 мнения за една година. Резултатите показват, че Facebook сега е реална заплаха за YouTube.

„Професионалистите, които се занимават с кънтент маркетинг директно качват видео съдържание във Facebook, което означава, че мрежата задържа трафика за сметка на YouTube,“ съобщиха от Socialbakers на своя уебсайт, компания за социално-медийни анализи.

„Това е голям проблем за YouTube. Те могат да загубят един голям процент от своя обхват на потребителите,“ казва Ян Резаб, изпълнителен директор на Socialbakers. „Това означава, че потребителите ще останат във Facebook, вместо да излязат от сайта”, добави той.

Според доклада, „Маркетолозите ще продължат да използват мрежата, която е най-ефективното средство за ефективно ангажиране на целевата аудитория. По принцип, няма признаци тази тенденция да се промени.“

През септември, Facebook обяви, че са обслужвали до един милиард видеоклипове на ден.

Microsoft планира да пусне умен часовник
Храни за детоксикация на организма