Какъв тип фризер да изберете, съветват от ТехноАрена


фризериЗамразяването на различни хранителни продукти се среща във всеки дом. Много хладилници са в комбинация с фризер, но отделно закупен такъв би свършил много по-добра и полезна работа. На пазара се предлагат различни модели, които да задоволят нуждите на всеки клиент. Консултантите в онлайн магазина за битова техника и електроуреди на Technoarena ще ви помогнат да откриете точно този фризер, който да отговаря на всички ваши изисквания.

Какви видове фризери се предлагат на пазара

Ако и вие сте от хората, които често замразяват месо, зеленчуци или дори готови ястия, то задължително ще имате нужда от допълнителен фризер. Според своите характеристики, моделите разделяме на няколко основни вида:

  • Вертикални, още наречени изправени. Те напълно приличат на хладилника и заемат много по-малко място спрямо другите модели. В тях можете добре да подредите хранителните си продукти, благодарение на чекмеджетата, които вървят в комплект с модела;
  • Хоризонтални, тип ракла. Те заемат повече място, но и капацитетът им е по-голям. Организацията вътре е малко по-трудна, тъй като няма рафтове или чекмеджета и ще се наложи да махнете един продукт, за да стигнете до друг. В същото време са по-тихи и пестят повече енергия.

На пазара се срещат и не толкова разпространените модели за вграждане.

Разходът на енергия обвързан ли е с капацитета на уреда

Разходът на енергия зависи на първо място от енергийния клас на електроуреда. Хоризонталните фризери се смятат за по-енергийноефективни. В случай че токът спре, благодарение на разположението си те държат храната замразено по-дълго време. Вертикалните фризери имат нужда от повече електроенергия, но са предпочитани, заради добрата подредба на продуктите вътре. Тъй като не се изключват от захранването, какъвто и модел да предпочитате, той ще има нужда от постоянно електрозахранване. Не капацитета, а добрият енергиен клас ще ви помогне да спестите енергия, затова е важно да му обърнете внимание.

Как да изберем най-подходящия според нуждите си

На първо място преценете мястото, с което разполагате. Това е един от водещите фактори при избор. След това помислете колко често ще ви бъде нужен и дали ви е необходимо всичко вътре да е перфектно подредено. Някои видове се размразяват ръчно, а други автоматично. Тези с ръчно размразяване са по-тихи. За да не ви създава дискомфорт, попитайте и за това, когато избирате. Ако сте сред по-взискателните клиенти, попитайте и за допълнителните функции на модела, който сте избрали. И най-важното, какъвто и да е вашият избор, трябва да сте удовлетворени от работата, която той ще върши.

Как да изваем тяло с индивидуален хранителен режим и фитнес програма? 
Кой има право на работно облекло