Какво да изискваме срещу предлаганите ни за водопроводни услуги цени


водопроводни услуги цениУслугите по изграждане, ремонт и подмяна на водопровод никога не се извършват с цел поддръжка и превенция на бъдеща повреда. Обикновено те са поръчвани при поява на последствията от повреди, а последствията при ВиК инсталация понякога са буквално разрушителни. Така водопроводните ремонтни дейности се оказват предимно аварийни. Имат ли значение цените на фирмите за ремонт, когато домакинството или офис обектът ни са застрашени от напукване на стените, поява на мухъл и дори наводнение?

Статистиката посочва, че въпреки спешният характер на процедурите, средностатистическият потребител е склонен да отлага такива намеси заради цената им. Доста реномирани ВиК фирми предлагат комбинация от качествени водопроводни услуги с цени, достатъчно изгодни, за да успеят получаващите среден месечен бюджет хора да обновят водопреносната си мрежа.

Това означава, че те имат възможност и да реагират своевременно при проблем в инсталацията, без да го отлагат. Изборът на фирма за ремонтни дейности е далеч по-лесен, когато сме наясно какво имаме право да изискваме от ремонтният екип, защо понякога изискваните стойности са прекалено високи, а понякога – не.

Цените по договаряне

Доста потребители отстъпват, когато прочетат оферта за цена след договорка дори повече, отколкото пред скъпите процедури. Това е обаче е необходима мярка. ВиК повредите е невъзможно да се остойностят без първоначален преглед на основните компоненти – тръби, щрангове, спирателни кранове. Местоположението им също има огромно значение за стойността.

Цената за подмяна на инсталация се определя след оценка на общото състояние на описаните компоненти и основно тръбите. Материалът на новите тръби също предизвиква оскъпяване – устойчивите срещу капризите на водата (варовикови отлагания, ръжда, корозия) полиетилен, полипропилен и PVC, са по-скъпи от класическата метална тръба. Те обаче се закупуват от потребителят.

Друг фактор за оскъпяване е модерното техническо оборудване, което позволява много по-бързо разпознаване на проблем и отделяне на строителен материал от стена. Тя предоставя незабавни резултати и е включена в трудът на ремонтният екип.

Сигурността да не бъдете подведени при цени по договаряне зависи предимно от фактът доколко сте осведомени за пазарната цена на услугата и на отделните материали. Лесен и бърз вариант за ограмотяване е справката в електронните страници на няколко различни ВиК фирми. Така ще се запознаете с вариациите в цената на различните услуги.

Комплексна услуга – обща цена или отделни стойности на всяка ремонтна дейност

Обикновено ВиК фирмите предлагат услуга по ремонт и смяна на водопровод, придружена от прилежащите й операции по разбиване на подова и стенна настилка и полагане на настилка. Почистване на строителни отпадъци и извозването им до определените за целта площи е крайният етап на услугата.

Поправката на компонент – тръба, щрангове, фитинги, муфи, кранове и др. се изчислява с отделна стойност от довършителните строителни операции и това е естествено, заради съвсем различната им специфика. Стойността се представя като сума/кв.м. площ или точка от тръбата, или за отделен детайл, когато е насочена към компонентите за регулиране на водният дебит.

Строителните материали, мазилки и лепила се отличават с различна консистенция. По-качествените варианти съответно са и по-скъпи. Предимството на ремонтните водопроводни фирми е, че професионалната консултация относно най-подходящият тип материал за под, стена и таван, е напълно безплатна.

Видовете аварийни ключарски услуги, които са ни необходими ежедневно
Приносът на автоматиката в производствените процеси