Вътрешни врати в интериора


вътрешни интериорни врати

Когато декорирате всеки интериор, важна роля се отрежда на интериорните врати. Те не само се сливат с дизайна на стаята, но също така са в състояние да го разделят на отделни зони. Днес пазарът е препълнен с много модели и различни видове врати. Този огромен асортимент затруднява избора на правилния модел. Какви врати да изберете, за да направите стаята уютна и комфортна? Интериорните врати ще помогнат да се създаде ярък акцент върху стилистичния дизайн на всяка стая. Като начало си струва да решите кои характеристики играят основната роля? Това може да бъде:

  • материал;
  • външен вид;
  • цвят на продукта;
  • наличието на декоративни елементи;

Когато купувате интериорни врати, не се опитвайте да спестите пари. Правейки това, ще получите висококачествени врати и в бъдеще няма да се налага да решавате проблемите, възникнали по време на експлоатацията на вратите.

Видове врати по материал

Основният критерий за избор несъмнено е материалът, от който е направен крайният продукт. Не всеки купувач днес знае кой материал е най-добре да избере.

Дървото е най-ценният дървесен вид

Вратите, направени от дърво се различават от останалите по по-високата цена, красива текстура и цветова гама. В допълнение, те са високо оценени и за тяхната издръжливост и практичност.

MDF е добра алтернатива на скъпата дървесина

MDF се нанася върху рамката на продукта. Интериорната врата може да бъде запълнен с картон или подобни материали. Най-скъпите модели са направени изцяло от дебели панели. Дизайнът и стилът оказват влияние върху цената на продукта.

Пластмаса

Най-бюджетният вариант за врата е тази, направена от пластмаса, най-подходящ за офис, балкон и помещения, където влажността е над нормалната.

Метал

При производството на конструкцията на вратите от метал се използва алуминий или неръждаема стомана. Можете да намерите метални части, комбинирани със стъкло.

Стъкло

Среща се предимно под формата на вложка, но са съществуват модели, които са изцяло направени от стъкло. Използват се само изключително здрави видове стъкла. От съображения за безопасност върху продукта се нанася защитно фолио.

Ламинирани врати

Ламинираните врати са евтини модели, които не изискват специална поддръжка. По време на работа няма специални особености, свързани с тях. Техният голям плюс е разнообразието от цветове.

Интериорните врати изпълняват не само декоративна роля в интериора, но и функционална. Те зонират пространството на стаите, осигуряват звукоизолация и подчертават красотата на интериора.

Материалите за изработка на врати са много разнообразни и всеки материал има своите предимства и недостатъци. Изборът си остава изцяло ваш.

Мебели по поръчка - разумни цени за комфорт, красота и функционалност
Цените на интериорни врати – от какво се определят и от какво зависят