Тайната на теменужките


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Теменужките са едни от най-пъстрите и красиви пролетни цветя. Когато дойде техния сезон, можете да ги видите под най-различни форми, както в открити градини, така и във всеки магазин за цветя. Ако искате да зарадвате някого с пъстър и цветен букет цветя, теменужките могат да се окажат най-добрия ви избор. Най-разпространения вид са лилавите на цвят, но ако потърсите цветя онлайн ще откриете богатата им палитра. Те са подходящи като цветя за рожден ден, с тяхна помощ може да бъде аранжирана красива кошница с цветя, често ги използват и като украса за сватби и други щастливи поводи за празнуване.

Легендата за теменужките разказва, че една от дъщерите на бог Атлас била непрестанно преследвана от Аполон. Тя не изпитвала любов към него, за това и потърсила закрила от Зевс. За да я предпази той решил да я превърне в уханно цвете – теменужка (Viola). То можело да бъде открито по аромата си, но само от някого, свел смирено глава към земята.

Във Франция пък свързват теменужките с голямата любов на Наполеон към Жозефина. Той я посрещнал в Нотр Дам с букет цветя – сини виолетки, а в средата изпъквала буквата “J“, изписана с бели теменужки. На всяка годишнина той и подарявал същия букет, а когато Жозефина починала, той наредил върху гроба на любимата му да бъде посаден килим от теменужки.

А сега не ви ли се прииска, да се спрете в цветарския магазин, покрай който минавате всяка вечер, и да купите букет от тези цветя, за да можете не само да се радвате на тяхната красота и нежност, но и да усетите невероятния им аромат? Не случайно това са едни от цветята, използвани най-често в козметиката. Наслаждавайте се на тези пролетни цветя през целия им сезон, а ако искате да го направите и през зимата, можете да потърсите в интернет с ключови думи доставка на цветя София, или някой друг от големите градове. Сигурни сме, че ще откриете точно това, което искате!

Разнообразието от видове ударни музикални инструменти
Секси бельо – как да го избираме и носим правилно?