Сребърни обеци с камъни Сваровски


Сребърните обеци са обичано и харесвано бижу. Среброто като материал се свързва с луната, а в древността е било дори по-ценено и от златото. Редица аристократични личности, в това число принцеси, графини, херцогини, в миналото са носили изящни и изтънчено изработени сребърни обеци, които са били декорирани със скъпи и редки скъпоценни камъни. Те ги носели за да покажат своето положение и превъзходство.

Днес сребърните обеци са достъпни за всички хора. Те имат все още огромен пазар, макар че мнозина предпочитат златите или платинените просто защото материалът е по-скъп. Нека не забравяме обаче, че и среброто е благороден метал, а неговите превъзходни и дори лечебни качества не могат да се пренебрегнат по никакъв начин.

Днес добре изработените сребърните обеци по нищо не отстъпват на най-скъпите бижута, които се предлагат в бижутерските магазини по света. Компании като Сваровски обичат да произвеждат сребърни обеци и имат стотици такива модели, които се радват на небивал интерес.

Причината е, че с цел да се осигури по-голяма здравина на среброто и за да получи то онзи перфектен блясък, производителите ги обработват с метали като родий или паладий. Родият е най-скъпият метал и прави среброто не просто красиво, а неустоимо.

Без покритието от родий сребърните обеци биха имали малко по-тъмен и сивкав блясък, но родият ги прави по-бели и искрящи, а това се харесва повече на клиентите.

Освен това среброто е по-огъваем и мек материал. Сребърните обеци лесно биха се поддали на външни повреди и издрасквания ако не бе това покритие. Родият обаче прави среброто неуязвимо и го предпазва от онова характерно за сребърните накити потъмняване с времето.

Понякога с цел да се създадат атрактивни модели и за любителите на по-меките и топли цветове, Сваровски създават и сребърни обеци с покритие от жълто или розово злато. Това прави накитите да изглеждат изключително нежни и женствени, особено с покритието от розово злато.

Сребърните обеци изглеждат особено красиви когато са инкрустирани с кристали. Това съчетания между лунния блясък на среброто и диамантените отблясъци на кристалите се харесва на почти всяка жена, а ефектът върху околните няма да остане незабелязан.

Ако искате да купите сребърни обеци за своята любима, знайте че цените варират в огромни граници. По-евтините, но все пак качествено изработени модели могат да се открият и за по-дребни суми от порядъка на 60 – 70 лева. Ако обаче изберете по-екстравагантни сребърни обеци, то тогава може да се наложи да се сбогувате с поне 200 – 300 лева.

Златно колие - класическото бижу
Енергоспестяващи LED крушки и волтаж