Хитозан – ефективно средство за отслабване и борба с мазнините


Какво представлява Хитозан?

Хитозан е обработена по химичен път форма на хитин. Хитинът е основният компонент на черупките на ракообразните морски мекотели и представлява биополимер на целулозата. Той, също така се среща и в някои видове гъби и спори, но в много по-слабо активна форма.

Хитозанът започва да се използва много отдавна, като първоначално приложението му е било изцяло в пречиствателните станции, като средство за пречистване на водата. Основното свойство на хитозана да се свързва с някои мазнини, тежки метали и химични замърсители е причината той постепенно да започне да се използва и като хранителна добавка.

За кого е препоръчителна употребата на хитозан?

Безспорната способност на хитозана да се свързва с мазнините и по този начин да ги извлича от организма го правят изключително необходим на хора, желаещи да редуцират наднорменото си тегло. Хитозанът не само извлича натрупаните в тялото мазнини, но и възпрепятсва натрупването на нови мастни образувания при консумацията на мазни и тежки храни.

Освен от хора с наднормено тегло, хитозанът се използва с голям успех и от активни спортисти, поради уникалната му способност да намалява мастните натрупвания и същевременно да подпомага оформянето на плътна и релефна мускулна маса. Редовният прием на хитозан, също така способства освобождаване на енергия, от каквато спортуващите несъмнено се нуждаят.

Другата група, нуждаещи се от хитозан, като хранителна добавка са хора, страдащи от сърдечни заболявания и най-вече от хипертония, дължаща се на повишени нива на лошия холестерол. Очистващите свойства на хитозана го правят отлично средство за редуциране на шлаката в кръвоносните съдове, като наред с това той успява да повиши нивата на добрия холестерол.

Защо Хитозан е толкова ефективно средство за отслабване?

На пазара днес може да се открие огромно разнообразие от продукти, обещаващи едва ли не, като с магическа пръчка да премахнат натрупаните в проблемните области мазнини, но всъщност малко от тези продукти наистина успяват да постигнат подобен ефект. Повечето хранителни добавки за отслабване залагат на въздействие върху някои центрове в мозъка, отговорни за усещането за глад, като по този начин само подтискат апетита.

Подтискането на апетита, за съжаление се оказва не особено ефективен метод за отслабване, тъй като наднорменото тегло не винаги се дължи на неправилно хранене. Проблемът с натрупването на мазнини в различни зони на тялото, при много хора се държи на неправилно разграждане на липидите и невъзможността на организма да ги изхвърли чрез отделителната система. Това води до тяхното складиране в така наречените мастни депа, които могат да бъдат разположени в областта на талията, ханша или бедрата.

Разликата при хитозан е, че той успява да се свърже с липидите, образуващи мазнините, съдържащи се в някои храни, като тяхното количество може да надвишава над седем пъти неговото собствено тегло. Веднъж, след като хитозанът се свърже с мазнините, постъпили в организма, той успешно ги извежда от тялото, преди да успеят да се натрупат в проблемните зони.

Ако трябва да обобщим накратко какво представлява хитозан и защо е толкова ефективен в борбата със затлъстяването, то спокойно можем да го определим, като блокер на мазнини, който не позволява тяхното задържане в тялото дори при консумация на храна с високо мастно съдържание. Комбинацията от здравословен хранителен режим, редовна физическа активност и прием на хитозан под формата на капсули ви гарантира лесно отслабване и дълготрайно задържане на свалените килограми.

Прецизно контролиран достъп с помощта на автоматични бариери
Ръкавици за бокс - видове