Гривна с изумруди


Гривна с изумрудиЕдно от най-изисканите бижута, за които една жена може въобще да мечтае да притежава е гривната с изумруди. Това е едно изключително изтънчено и елегантно бижу, което може да бъде и изключително скъпо.

Най-редовно световно известни знаменитости от Холивуд се появяват на червения килим в Кан или на връчването на Оскарите в Лос Анджелис със скъпи непосилни за обикновените хора бижута, сред които не рядко има и бижута с изумруди.

Ако погледнете магазините за бижута най-вероятно ще установите, че цените наистина варират в широки граници, защото много производители подчертават ясно, че продуктите които продават всъщност са обикновени кристали, които видимо приличат на изумруди, но всъщност не са.

Едно такива бижу, изработено от кристал и сребро, може да струва и над 200 и дори над 400 лева и всички зависи от това каква е изработката. Още повече, че обикновено среброто се покрива с фин филм от родий, който е всъщност най-скъпия метал.

Ако обаче сте наистина решени да притежавате гривна не от кристали, а от истински изумруд, тогава е важно да сте наясно че истинският изумруд е камък, който струва сериозни пари и се продава със сертификати, които гарантират неговото качество.

При покупка на истинска изумрудена гривна цените добиват друго измерение и вече не са стотици левове, а хиляди. Да не говорим, че за горна граница е трудно да се говори.

Ако обаче Вие разполагате с нужните средства и желаете да изненадате дамата на сърцето си с едно такова бижу, тогава трябва да избирате внимателно.

Цените варират според качеството на изумрудите. Те понякога имат малки , дори трудно забележими фрактури, но друг път са изключително чисти, здрави и еднородни. Точно тогава цената може да достигне космически стойности.

Добре е да знаете, че изумрудите са здрави, което е доста важно ако купувате пръстени или както е в случая – гривна. Обикновено бижутата, които се носят на ръцете са подложени на завишен риск от фрактури и повреди, така че е добре да внимавате в избора. Изумруд, който има фрактура може лесно да се повреди при удар.

Ако се грижите да не го издрасквате и наранявате обаче, изумрудът е за цял живот, а любимата изумрудена гривна може да се превърне в семейна ценност, която да оставите за своите дъщери и внучки.

Сваровски бижута радват окото на всеки човек
Гривни от паладий