Протеиновата диета за отслабване Дюкан


Протеиновата диета за отслабване ДюканДиетата Дюкан е един от най-популярните видове диети за отслабване намерила началото си във Франция. Тя е базирана на протеинна диета, проектирана от френският диетолог Пиер Дюкан. Въпреки че Дюкан промотира диетата си от над 30 години, популярността му нараства едва от 2000 г. насам.

Неговата книга “Диетата Дюкан” е бестселър във Франция, и реализира продажби на повече от 10 милиона копия в световен мащаб. Оттогава книгата е преведена на 14 езика и е публикувана в 32 страни. Диетата Дюкан е издадена в Обединеното кралство през май 2010 г., и в САЩ през април 2011.

В комбинация с други свой диети, Дюкан стартира онлайн услуга за изготвяне на тренировъчни планове и диети, както и онлайн магазини.

История на Пиер Дюкан:

През 1975 г. Пиер Дюкан е общопрактикуващ лекар в Париж, когато той за първи път се сблъсква с един конкретен случай на затлъстяване. По това време е било широко разпространено схващането, че хората с наднормено тегло, които са затлъстели, се лекуват най-добре с нисък прием на калории и малки порции храна.

Дюкан мисли за един алтернативен начин за предотвратяване ефекта йо-йо, при който пациентите му възвръщат загубеното си тегло. Той проектира нов подход в 4 фази, включително стабилизиране и укрепване. След близо 20 години на изследвания Пиер Дюкан публикува откритията си през 2000 г. в книгата му “Je Ne Sais за PAS maigrir (Не зная как да стана по-слаб), който се превръща в бестселър.

През юли 2011 г. Дюкан опитва да заведе дело срещу съперник диетолог Жан-Мишел Коен за клевета, след като Коен критикува неговия метод в пресата, но съдът решава в полза на Коен.

Как да изберем диспенсър за течен сапун?
Куркумин – натуралният противовъзпалителен агент